До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ "Тракия" край Стара Загора. Полицията има съмнения, че хората не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи. Това обяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред Нова тв.

"Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим някакъв нормален диалог", каза още той.

"Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава", каза още Тодоров.

"Съдебната система трябва да бъде независима. Считам, че в момента, с определени условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета "Борисов" имаше много арестувани министри и в крайна сметка привлечени като обвиняеми", посочи още кметът на Стара Загора.

"Повдигат се обвинения, правят се проверки и именно това е нормалният начин на функциониране на демокрацията", каза той.

Според него в диалога от последните седмици са се казали много неща и много политици са стигнали до крайности. "Тези крайности трябва да бъдат забравени и да се даде крачка назад, защото предстоят много тежки месеци на икономическа, здравна и политическа криза", категоричен бе Живко Тодоров.

Шефът на АПИ Георги Терзийски каза пред bTV, че законът забранява демонстрации в обхвата на републиканската пътна мрежа (РПМ), които водят до застрашаване безопасността на движение.

А протестиращите от Стара Загора трето денонощие са блокирали пътя от града към магистралата с цел да проведат шествие на кръстовището. Полицията и жандармерията обаче не позволяват това да се случи.