Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изпълни обещанието си от тази сутрин и се срещна с протестиращите, които вече четвърти ден са блокирали изхода на града към магистрала "Тракия".

Той поговори няколко минути с тях, като поиска да си внесат уведомление в градската администрация за протестните им дейности.

Вижте снимки

"Ние виждаме всичко от социалните мрежи, официално няма нищо. Процедурата е следната-днес подавате заявление и може да получите отговор веднага. Необходимо е да потърсим заедно решение, защото не е приятно цял град да остане блокиран. Опитвам се да реша проблема на старозагорци, тук съм като кмет на Стара Загора, опитвам се да съдействам в диалога с институциите. Ще направя всичко, което ми позволяват правомощията", обясни кметът.

След това обаче възникна спор между него и протестиращите. Той ги попита не е ли обидно да държат като заложници хората от Стара Загора с блокирането на магистралата. От своя страна протестиращите заявиха, че не те държат хората като заложници - полицията връщала колите.

Спорът продължи няколко минути между тях и кмета, а накрая се чуха възгласи "Оставка". Протестиращите обясниха на Живко Тодоров, че тяхното желание е било да отидат до магистрала "Тракия", да преминат през детелината и да се приберат след една демонстративна обиколка.

Старозагорският кмет подчерта, че всеки има право на своята гражданска позиция и протест, той не коментира исканията за оставки и настоя за решаване на казуса с блокирания достъп на хората до автомагистралата от този подход към нея.