Кметът на Русе Пенчо Милков е приет в болница с коронавирус. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Милков е почувствал неразположение тази сутрин, като на обяд му е направен PCR-тест. Положителният резултат излязъл около 17 часа. Установено е, че има пневмония.

"Тази трудна за мен година очевидно е отслабила имунната ми система и днес научих, че ще трябва да се преборя с COVID-19. За един кмет не е трудно да прихване болестта при многобройните контакти, които работата ни налага. Вярвам, че ще се преборя с вируса. Днес, повече отвсякога, призовавам русенци да спазват мерките за безопасност и предписанията на лекарите", написа Милков на личната си страница в социалните мрежи.

От кметството информират, че оперативните дейности в общината продължават по график, като Пенчо Милков е уверил екипа си, че ще продължава да работи и по време на задължителната карантина. Всички контактували с него хора също ще бъдат тествани.

Междувременно от Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че шестима криминалисти са заразени с Covid-19. През миналата седмица един от дознателите в отдел "Криминална полиция" се е почувствал зле, а направеният му тест е бил положителен. При тестване на контактните му лица - общо 25 души, петима от тях са се оказали също заразени.

Шестимата са изолирани по домовете им.