Инцидентът е станал вчера около 7.10 ч. между лек автомобил "Опел Астра", със сливенска регистрация, "Мазда", с бургаска регистрация, и товарен автомобил "Скания", със софийска регистрация, предадоха  БТА и "Фокус".
За инцидента бе съобщено едва днес.

Водачът (76 г.) на маздата предприел изпреварване на камиона, без да се е уверил, че няма насрещно движеща се кола, и се ударил челно с идващия в другото платно опел. При удара загинал шофьорът маздата, а спътниците му са тежко ранени -  65-годишен мъж е с черепна травма, а дъщеря му  - 35-годишна - с фрактура на дясната ръка и главата. Те са настанени за лечение в бургаска болница.

В тежко състояние са и трима от пътувалите в опела петима души. Шофьорът има фрактури на крайниците и съмнения за фрактура на таза, съпругата му – 46-годишна, е с диагноза контузия на главата, и детето им - на 5 години, е с диагноза политравматизъм и черепна травма. И тримата са с опасност за живота им.
Другите двама, пътували в колата  - са 47-годишен мъж с диагноза политравматизъм, черепна травма и средно тежко състояние, и 66-годишен - с контузии на главата и гърдите, без опасност за живота.