Камион е разлял 8 тона масло по няколко централни улици в София, включително и на Сточна гара, видя репортер на Dir.bg. Движението в района на Сточна гара и по бул. "Данаил Николаев" е възстановено, като пътят е обработен.

Всички снимки можете да видите тук >>>

На място бяха екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция", Столичната пожарна, СДВР, Столичен инспекторат, почистващите фирми. Направена е организация и градският транспорт се движи, но е затруднено преминаването на автомобили. Затворен за движение е бул. "Данаил Николаев".

"Тази нощ имаше камион, който разля около 8 тона масло и беше затворено движението по ул. "Резбарска", Сточна гара и бул. "Данаил Николаев", заяви Фандъкова пред Нова тв.

Тя добави, че на терен са работили всички екипи и са успели да обработят пътя и да пуснат движението по ул. "Резбарска" и кръстовището на Сточна гара.

По думите ѝ до 8.00 часа ще бъде пуснато движението по бул. "Данаил Николов". "Градският транспорт се движи по маршрутите си, ще остане опесъчен пътят, за да бъде безопасно", заяви тя.

Снимка: Дир.БГ/Калин Каменов

"Камион е превозвал масло в отделни съдове, но в един момент един от съдовете започва да пропуска и така маслото се стича на пътя. Става въпрос за бул. "Данаил Николаев", ул. "Резбарска", ул. "Първа българска армия", а масло има и на кръговото на Сточна гара. Пътят е обработен, а все още на място има екипи на полицията, които регулират движението. Очаква се скоро то да бъде пуснато", заявиха пред Dri.bg от полицията.

МВР приканва водачите да проявят търпение и да карат внимателно в този район, защото през нощта са станали няколко леки катастрофи по този път, в които има само материални щети.