Световната икономика влиза в неизбежна рецесия. Пандемията COVID-19 отключи процеса по-бързо от очакваното и сега повечето решения се взимат в извънреден режим. Така е в Европа и няма как да бъде различно в България.

Ограниченията за извършване на редица производствени дейности и услуги заради опасноста от зараза с кронавирус блокираха икономическия и социален живот в страната и наложиха спешни управленски мерки. Правителството вече работи по спасителен план от 4.5 млрд. лева, който да помогне на бизнеса и служителите да издържат поне до края на епидемията.

По какъв начин парите ще се влеят в икономиката, кои са приоритетните сектори и как това ще помогне на обикновения човек? Dir.bg започва информационна кампания за читателите си, като от този момент можете да задавате всички въпроси, на които не намерате отговор.

Питайте, споделяйте проблеми и пишете на мейл Pitai@dir.bg!

За да представим информация от най-високо равнище, в лайвстрийм студиото на Dir.bg отговори на въоросите ви ще предоставят София Касидова, съветник по финансови стратегии на ББР и бивш зам.-министър на икономиката, високопоставен експерт от Министерството на труда и социалната политика и икономистът Михаил Кръстев.