Остават броени дни за кандидатстване в конкурса за чиста журналистика Web Report.

Знаем от опит, че философията на крайния срок е споделяна от голяма част от журналистите, а последният момент често е най-добрият момент за завършването на всяка журналистическа работа. Затова сме сигурни, че ще приветстваме още десетки авторски материали до крайния срок за кандидатстване в конкурса за чиста журналистика Web Report 2022.

Ще очакваме предложенията Ви до 13 май включително.

Петото издание на конкурса на Dir.bg заявява амбицията да бъде още по-оспорвано журналистическо състезание от предходните с над 200 авторски публикации, кандидатствали до този момент.

Платформата Web Report 2022 активно приема предложенията и в следващите 3 дни и прогнозираме, че конкуренцията ще бъде още по-голяма. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония.

Категориите: Кандидатите ще се борят в категориите Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. По традиция, а и в унисон с динамичните събития, най-предпочитана от кандидатстващите журналисти засега е Общество, но не липсват силни предложения и във всяка друга област.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премии от 1000 лв.

Специални награди в същия размер се присъждат и за Фоторепортаж, Видеорепортаж, Подкаст и Млад автор.

Критериите накратко са качествена журналистика. Точен мерник за обществените проблеми, личен почерк на автора, обективност, факти, достоверност, са част по-широкото им обяснение.

Журито: Щастливи сме, че и тази година получихме подкрепата на водещи медии в България, представители на които заедно ще определят финалистите в конкурса за чиста журналистика. Web Report 2022 запазва традицията си да обединява добре познати професионалисти от конкурентни медии в журито си, осигурявайки по този начин най-компетентната и прозрачна оценка на материалите. Сред членовете на журито са: Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и писател, СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио "София", БНР), Антон Хекимян (Директор "Новини, актуални предавания и спорт", bTV), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Българската асоциация на спортните журналисти), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото"), Илияна Захариева (Директор "Корпоративни комуникации", А1). Тази година към тях се присъединяват и генералният директор на БТА Кирил Вълчев и главният редактор на "Мениджър Нюз" Ирина Велева.

Петото издание на Web Report се организира с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти.

Медийни партньори са БНТ, БТА, БНР, bTV Media Group, OFFNews.bg, списание "Мениджър", телевизия ММ и агенция "БулФото".

Генерални партньори: A1, Dundee Precious Metals и "Инвестбанк" АД, Arteks Engineering

Партньори: SSARM, Logitech, Bononia Estate, The Glenlivet, изворна и трапезна вода "Севтополис", 7arts.bg

Участвай в Web Report 2022!

Конкурсът е отворен за участие до 13 май 2022 г. включително.

Заявките и материалите се приемат само в електронен формат на имейл адрес webreport@webreport.bg

Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в специалната категория "Участници" в сайта на Dir.bg https://webreport.bg, където може да бъде намерена и пълната информация за конкурса, изискванията към материалите и какво още е необходимо, за да кандидатствате.

Подробности можете да намерите и във Facebook страницата на Web Report тук.