С какво ще запомним този ден? 

С това, че тези, които чакат парите си от държавата заради затворените бизнеси, ще ги получат до края на месеца.

С това, че изненадващо властта не дочака края на месеца и обяви по-рано кои мерки ще разхлабва.

Или пък така, Роман Абрамович освободи легендата Франк Лампард от треньорския пост в Челси.

Каква я мислехме, каква стана?

45% отговориха с "Не" на въпроса ни "Спортувате ли в условията на неработещи фитнес зали?"

Онлайн тренировките, групови или индивидуални, заместиха затворените фитнеси преди година, а някои фитнес треньори продължават да ги практикуват и така поддържат бизнеса си в условията на непредсказуемо развитие на пандемията от коронавируса. Такъв е примерът на Марина Декова от София, която през март миналата година преобразува присъствените тренировки в онлайн срещи с физически упражнения. И ги практикува до днес, без да се е връщала в зала. В момента Марина води група за начинаещи и група за напреднали, всичките са жени, общо около 80 души.

Ето как преминава една онлайн тренировка:

"Влизаме в платформата, в която провеждам тренировката. Говорим си, запознаваме се, ако не се познаваме. След това започвам да водя тренировката, леко, със загрявка. Постепенно навлизаме към по-основната част от тренировката, като стилът, който съм си разработила, е изцяло мой. Комбинация от различни стилове - пилатес, йога, фитнес упражненията, които две години съм правила в залата. Комбинирала съм ги така, че да има моделът на стречинга, активацията на мускулите, да я има мобилността".

Марина Декова споделя, че има нужда да се върне към присъствените тренировки, защото енергията, която се обменя между хората по време на живите тренировки, е много по-различна. На фона днешната заявка на управляващите за предстоящото отваряне на фитнес залите в началото на февруари Марина обясни, че няма готовност да го направи веднага, но ще обмисли такова завръщане в близките месеци.