Премиерът Бойко Борисов е участвал чрез видеообръщение в Глобална среща на високо равнище, посветена на COVID-19 и света на труда, организирана от International Labour Organization. Това съобщи премиерът Борисов през профила си във Фейсбук.

"През 2020 година отбелязваме 100 години от членството на България в Международната организация на труда. Това са 100 години усилия и много работа в подкрепа правата на трудещите се. Ще продължим да ги развиваме и надграждаме, защото достойният труд не е даденост, а изисква усилията на всички нас - правителства, социални партньори и цялото общество. Днес на преден план излиза важната роля на тристранния диалог и сътрудничество в търсенето на ефективен отговор на кризата, породена от COVID-19. Заедно сме изправени пред сложната задача да запазим работните места и доходите, като същевременно гарантираме безопасността и здравето на населението. България направи много в тази насока от началото на пандемията", се посочва във видеообръщението на премиера.

В събитието участваха много световни лидери и имахме възможността за обсъждане на предизвикателствата, породени от кризата с коронавируса, и отговорите на държавите и международните организации, информира още Бойко Борисов.