От 7.30 ч. до 11.45 ч. днес беше спряно напрежението в контактната мрежа в участъка между гарите Тулово и Черганово поради скъсано носещо въже, съобщиха от БДЖ.

По тази причина се е наложило организиране на превоз с автобуси за пътниците от бързия влак със задължителна резервация ("Чайка") от Бургас за София, както и за пътниците от бързия влак от София за Бургас.  Те са били превозени с автобуси в участъка между Тулово и Казанлък.

След отстраняване на аварията в 11,45 ч. двата влака са продължили да пътуват, като бързия влак със задължителна резервация от Бургас за София е тръгнал със закъснение от 231 минути, а бързия от София за Бургас - със закъснение от 100 минути.

Поради прекъсването на влаковото движение в участъка между гарите Тулово и Черганово със закъснение са имали два пътнически влака по направленията Карлово - Димитровград север и Сливен - Казанлък.

Пътници разказаха, че на гара Тулово никой не им е дал информация кога ще бъде възстановено движението.

"Нямаше вода, нямаше нищо за хапване, не ни даваха никаква информация – наложи се аз лично да звъня до "Бедствия и аварии", за да пуснат тези автобуси", каза една от пътничките, цитирана от БГНЕС.

Хората се оплакаха, че над час са чакали, за да ги извозят. Двата автобуса, дошли от Казанлък, се оказали недостатъчни да ги поемат.

Някои пътници изразиха притеснения, че имат резервации в хотели и може да ги загубят. Други пък се оплакаха, че пътуват от 8.00 часа сутринта.