В 32-я ден на антиправителствения протест в София остават блокирани трите възлови кръстовища - при "Орлов мост", Софийския университет и на площад "Независимост".

Въпреки очакванията, че в ранните часове на деня полицията ще премахне палатките, барикадите в центъра остават. Хората от палатките на "Орлов мост" заявиха за Нова тв, че са прекарали нощта спокойно.

Исканията на протестиращите остават същите - оставка на цялото правителство и на главния прокурор.

По-рано днес се разбра, че премиерът е разпоредил срещу протестиращите да не бъде използвана никаква сила, а действията на полицията да се сведат само до охрана на реда.

Снимка: Булфото

Днес денят бе белязан от три автошествия, които затрудниха временно движението по основни магистрали.

От т.н. "Отровно трио" решиха да правят автошествие към "Калотина", но бяха спрени от КАТ, защото караха с минимална скорост. След това автошествие тръгна от Благоевград към "Кулата", а привечер хора блокираха Прохода на Републиката.

В центъра на София барикадите създадоха и неочаквани неудобства на хората, които живеят там, защото изведнъж се оказаха без контейнери за смет, които са на пътното платно, а не на обозначените от общината места.

От гражданската инициатива "Системата ни убива" разпространиха следобед съобщение, че в случай, че полицията се опита пак да разчисти палатковите лагери, ще има "крайни действия".

Какво точно имат предвид майките на деца с увреждания - не става ясно.

Снимка: БТА

По-късно една от майките от "Системата" обяви, че ще се самозапали в знак на протест. При нея е забелязана лилава течност в туба, предава БНР.

Заради протестите в столицата и блокадата на ключови кръстовища булевард "Цар Освободител" е превърнат в пешеходна зона. В пространството между Софийския университет и Орлов мост хората караха тротинетки или се разхождаха.

В столицата минути след 20 часа протестиращи хвърляха яйца и домати по сградата на Министерския съвет. След 21.00 часа те тръгнаха на традиционното си шествие към Орлов мост. Малко преди 22:00 часа демонстрантите запалиха факли и тръгнаха по "Цариградско шосе" по посока бившия хотел "Плиска".

Снимка: БТА

Във Варна палатковият лагер е в пространството до общината. Там се събраха симпатизанти на хората от лагера и обсъждат различни теми , свързани с машинното гласуване и съдебната реформа. През последните дни протестите започваха с речи, на които бяха изтъквани и други основни искания на несъгласните с властта.

След няколко изказвания на граждани се получи разделение между присъстващте. Някои от тях искат да се състои традиционното шествие, а други предпочитат дискусията да продължи.

Около 20 човека от демонстрантите тръгнаха по бул."Сливница", а другите останаха за беседата.