Жените от Габрово отправят апел към всички майки и към неправителствените организации в страната да подкрепят протеста на дружеството. Отвореното писмо е изпратено до председателя на Софийския градски съд, съобщи пред БТА Ганка Шиварова, председател на дружеството.
В него се изразява протест против решението на съда да не постанови ефективна присъда за Красимир Горсов. Според габровското благотворителното дружество деянието му заслужава не само ефективна присъда, но и широко разгласено морално осъждане. По думите на Шиварова условната присъда на хора като недобросъвестния баща на Мануела подкопава вярата на дарителите в работата на неправителствените организации и в техните благотворителни цели.
Жените от "Майчина грижа" събираха дарителски средства до кончината на млад габровец, пострадал при катастрофа и изпаднал в будна кома, на когото неколкократно бяха присаждани стволови клетки.
При отбелязването на 140-годишнината си от дружеството посочиха десетки млади хора от Габрово, които са получили образование и са развили таланта си благодарение на дарените стипендии, както и десетки хора с тежки заболявания, подпомогнати от тях.