Благотворително дружество протестира срещу условната присъда на Горсов

Женското благотворително дружество "Майчина грижа", което през август отбеляза 140-годишнината от създаването си, протестира в отворено писмо против условната присъда, постановена на бащата на пострадалата при катастрофа Мануела - Красимир Горсов.

Обратно в новината

Коментари - Благотворително дружество протестира срещу условната присъда на Горсов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скъпи майки,ако нямаше такива като Максим,или получаваха сериозни ефективни присъди,нямаше да се налага да се събират пари.Вместо да протестирате срещу Горсов протестираите срещу убииците по пътищата.Утре някой пиян,ако затрие млад живот,какво ще направите?Ще събирате смирени пари,или ще обвините родителите на пострадалия?За да не се стига до тук,крумови закони,ако трябва.

Егати, тоя е по-лош и от Стависки! Отказвам да повярвам, че има такъв вид правосъдие....

svetla - 18 25 - KUUHA LEIKA NEDNA, maksim nepredumishleno go e napravil - DA DA AMA NE - ne mozhe da se napiesh kato kazaK, da SI LICE NA KAMPANIA PROTIV PIENETO , da se kachish na NAI MOSHNIA DZHIP V BYLGARIA, I DA SE vodi nepredumislehno, sori - gruba greshka . I NE SE kazva postradali - a UBITI. kak si predstaviash da UBIESH NIAKOI i tova da e uslovna prisyda , a da poharchish niakoi lev - i da vlezesh v zatvora - samo v bg....mnogo, mnogo zhalko p.s. ne zashtitavam bashtata, ima si syd , no lichno spored mene, triabva da ima za nego smekchavashti vinata obstvoiatelstva... nqkoi 18 35 - 100% MISLA KATO TEBE

Прокурора каза ,че бащата има условна присъда за употреба на алкохол при шьофиране и която още не е изтекла.Сегашната присъда е по друга причина -злопотреба с дарителски средства заради хазартна зависимост,но все пак като цяло е утежняващо положението.Колкото до благотворителното дружество то е против ,защото е наясно колко трудно се събират дарения в днешно време и че има много нуждаещи се , и хората които са дали парите са проявили съпричастност и добро сърце да помогнат за определена кауза ,но не и за тази с която се прослави бащата.

da, na vun she e mnogo po polezen.moje da varti kavali na centralna gara ta da izkara parite koito e otkradnal ot dushteria si(ot nejnite dariteli)pa moje i chovek da stane.amo kato go gledam kuv mazen neshasnik e po dobre da go razkatajat mangalite v zandana.zaslujava si go.pulen neshasnik e.ama pulen.

Явно ПиАрките на Ставийски пак са се разписали. Добре ли ви плаща, момиченца? А може ви дава и нещо друго, по-така, в натура. Нали така, мЪргарита, Светла?

Горсов може и да се разкайва за постъпката си /дано и така/. И не мислите ли, че навън може да е по-полезен на семейството си???

А така чудно ми е защо тези женици не протестираха по медиите така и за присъдата на убиеца Максим Ставииски, а се сетиха за човека разболял се отмъка. Естествено не искам да приемате моя коментар като защитник на бащата, не го оправдавам. - пичове четете между редовете, не нападайте, а вниквайте в написаното, а това, че защитавате Максим Ставински си е ваше право :(

На въпроса ти - щеше ли Горсов да прахоса над 100 000лв,ако не се беше случило с дъщеря му? Отговора е - щеше ,ако имаше кой да му ги даде.

ЗА ГОРСОВ ТРЯБВА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА И ТО ДОСТА ГОДИНИ ! ТОВА КОЕТО ИЗВЪРШИ Е ЖЕСТОКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ ! СТИГА ВЕЧЕ СТЕ КОМЕНТИРАЛИ МАКСИМ - НЕГОВОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕ Е ПРЕДУМИШЛЕНО А И ТОЙ ПОЕ ВИНАТА В ИЗКАЗВАНИЯ МНОГОКРАТНО ! ДАДЕ ПАРИ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ ПРИСЪДАТА!

МИСЛЯ, ЧЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА С ВИНАТА НА МАКСИМ ! МНОГОКРАТНО МОМЧЕТО КАЗА ,ЧЕ ПОЕМА ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА ,КОЕТО Е НАПРАВИЛ И ДАДЕ МНОГО ПАРИ НА ПОСТРАДАЛИТЕ, ДОРИ ПРЕДИ ПРИСЪДАТА ! ЖИВОТЪТ МУ СЕ ПРОМЕНИ ИЗЦЯЛО И МИСЛЯ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА НЕГОВАТА ВИНА ! Я ВИЖТЕ ГОРСОВ ! ИЗВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СПРЯМО СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ ! А ВСЕ БЕШЕ НЕДОВОЛЕН И ИСКАШЕ ПАРИ, ЗА ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ТЯХ ! КЪДЕ Е НЕГОВАТА СЪВЕСТ ! НАКАЗАНИЕТО МУ ТРЯБВА ДА Е МНОГО ПО-СУРОВО ! ПАНДИЗ И ТО ДОСТА ВРЕМЕ !

И какво? Разболяваш се от мъка и харчиш дарените пари за живота на детето ти? Сори, уважаема г-жо, има нещо ненормално у Вас!!!

na staviski i gorsov da im razcepat pardelnicite v zandana.osobeno na gorsov da mu se izrediat sichki mangali.

сега трябва да дадем на Ставийски награда, че помогна да разобличим тази измет - бащата на Емануела. Доживотен затвор за него... ама и за майка й, че не е контролирала бащата. А за Ставийски да му опростим присъдата заради приноса му към обществото за разкриването на тези гадни престъпници... СМЯХ и ПЛАЧ!!!

Не може на причинителя условна, а на злоупотребителя ефективна!!! Има причинна връзка между действията на Стависки и тези на Горсов. Щеше ли Горсов да прахоса над 100хил дарения, ако един пияница не бе карал с над 2 пъти над ограничението, не се бе накъркал като руснак и не бе тръгнал да изпреварва, където е забранено?? Убил е човек и така е осакатил друг, че в много отношения по-добре Мануела да беше умряла ( и за нея, и за близките й, и за обществото) Кой казва, че Стависки е действал неумишлено??? Повел е танк с висока скорост в насрещтното!!! Първата жертва е избегнала танка, но втората я хваща неподготвена - трябваше и да стреля ли, за да е умишлено??? Горсов също е бил пиян... освен от алкохол и от мъка... защо да е действал по-умишлено???

Прави са от дружеството! А престъплението на Горсов е по-тежко, защото е предумишлено!!!

sa sadeni sa sobrstvenizite na kasinata tsche sa go dopusnali da igrae no te nali kradat ot neschasnizite koito misljat tsche sche sabogatejat kato igrahat eto im resultatite tova hasarta e dolna igra i moschenizite sa sobstvenizite na hasarta ne bednite igratschi a sa staviski samo go pluete platil si e i go skasahte vinoven e no ne e samo toi koko sa ubiizite po patischata kolko sa mutrite s barsite skapi koli i mutresite im jeni stiga ste pluli be

Тва дружство де бля га съдиха Ставискина а?

Стависки, пиян и неадекватен, блъсна момичето и го прати в кома. Колко е справедлива присъдата му, няма да коментирам. Бащата, обаче, играе хазарт с парите, дарени за здравето на детето му. Ако не го бяха хванали, щеше да ги опука всичките. това не е ли опит за второ убийство на детето??? Това баща ли е??? А тук разни ми пишат за бащата, поболял се от мъка!!!

Тия са луди. Максим уби човек, друг съсипа за цял живот, бил е пиян. Присъдите му с Горсов са еднакви!!!!! Според закона двете деяния са с еднаква тежест. Това е най циничното нещо от години!!! Стависки трябва да лежи...за него пишете...Горсов и милиард да е похарчил...не може и 1 десета да достигне неговата вина.

Протестирам против условната присъда! Да му се забрани да играе в казина в България, та да види лесно ли ми е, като трябва да ходя в чужбина да си карам колата.

Прави са хората да протестират. Тук не става въпрос за Мануела. Дори на баща й не му дреме за живота й. Става въпрос за стотиците други деца, които от години страдат. По-голямата част от тях никога няма да имат шанса да се излекуват. Сега този баща намали и без това малките им шансове за лечение. Хората няма вече така лесно да дават пари за благотврителност. Имам еди въпрос. Извършеното от Горсов не е ли присвояване в особено големи размери?

Айде айде... и Ставийски си е Ставийски, тук говориме за друг случай. Айде моля ви от утре пуснете по един СМС, че ми се ходи до ЛАС Вегас да поиграя малко покер, че и аз съм човек. Той човека не разбрал, че парите са за дъщеря му и решил да поизхарчи малко. А и малоумници спрете да се правите, че не знаете за какво иде реч. Се ви сърби, но ще дойде време да ви начешеме здраво да ви се незнае.

За мен има голяма разлика между извършеното от Максим и Горсов.Фигуристът не се е качил на колата с идеята, че трябва да сгази или убие някого, виновен е че е карал след употреба на алкохол и не е спазил ограничение на скоростта.И трябва да си понесе отговорността. Но Горсов рева пред всяка камера за пари, по едно време искаше 2 000 000лв. И то за какво - да има пари за крастата си. Излиза, че е използвал нещастието на дъщеря си за лично удоволствие.Не знам каква точно присъда заслужава, но отврати всички нормални родители в България. И за мен е нормално точно благотворителните дружества да протестират.

този човек СТРАДА от обсесивно-компулсивн разстройство в резултат на трагедията! той също е жертва!

Че те убиеца Ставийски осъдиха условно!?!

Недоумявам как може да се пишат такива глупости. Стига с този Стависки!!! Той вероятно достатъчно се измъчва от собствената си съвест, но със сигурност не е убил умишлено! А този баща, който умишлено краде от спасението на собственото си дете??? Не мисля, че има по-голямо престъпление от това, да убиваш детето си! Защото той е правил точно това, харчейки парите за живота й! Не можете ли да мислите, ако не умеете да чуствате със сърцата си?!!!

Това не може да е баща-от каква мъка се е разболял.....от хазартна със сигурност,много жалко за това младо същество в такова състояние и без шансове за допълнителни дарения,дано Господ се смили над нея

Този открадна парите на дарителите, парите на дъщеря си. А държавата какво прави??? Първо, че краде от осигуровките и затова няма държавни средства и второ, от всяко дарение, СМС-че скапаната държава краде ДДС! Дее_а мамата Мургинска ниедна! Върнете милиардите да не ви пратим оловото!

Е, то бива сбъркани хора, бива, ама като тебе! Малко в повечко идва!

СЪГЛАСНА СЪМ. ТОЙ СЪЗНАТЕЛНО Е ОГРАБИЛ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ. нЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ВИНАТА НА СТАВИЙСКИ- колкото и да е голяма вината му -тя е НЕ УМИШЛЕНА, НЕ ПЛАНИРАНА,КАКТО ДЕЙСТВИЯТА НА БАЩАТА!

Съдът е висшият орган на власт в една демократична държава. Харесва ни или не- всички трябва да се съобразяваме с решенията му. Всичко останало се нарича анархия или още по- лошо, диктатура. Не е редно да се протестира срещу решение на Съд- това е незачитане на държавността.

Подкрепям протеста. Този човек навреди на всички нуждаещи се. Иди сега давай пари за благотворителност. Освен това, изглежда цялото му поведение пред камерите е било фалшиво. Никак не се е интересувал за здравето на дъщеря си, а е планирал как да се добере до пари за комар.

За мен престъплението, което Горсов извърши е чудовищно и присъдата му трябва да бъде адекватна на извършеното деяние, но очевидно Правосъдната ни система не е на мястото си. Тоза си е чиста проба приствояване на парични средства в особено голями размери.

Ами защото все отнякъде се започва. Не са протестирали за Ставийски, протестират за този загубеняк. И не ни дрънкайте глупости, Ина, че се е разболял от мъка. Комарджиите са болни само от тъпата си страст. А вместо да питате защо така ами не инак, дайте да подкрепяме всички такива инициативи щом са за идеята всеки да си получава заслуженото. Така може би пък малко да вкараме в пътя гнусното ни правосъдие. Че то в държавата ни повече убийци, изнасилвачи, мафиоти и т.н. си живеят живота на свобода, а честните хора - в тревоги и страх.

Ами то ако за присвоени дарения се лежеше в затвора какво да кажем за Еленчето Костова? Тя си е направо за смъртна присъда с фондацията си. Ами хилядите фондации, които уж събират дарения за циганите, а всъщност ги усвояват. Ами Гарелов дето събираше за църква в Пампорово, а с парите си направи и хотел там. Дали изобщо има фондация която събира дарения, и да не ползва част от събраните дарения за лични нужди?

Ама тоя изрод Горсов само условно ли са го осъдили. Баси нищожеството

Този даже немога да го нарека и човек трябва да гние в затвора! Тази негова постъпка е много гнусна и долна. Не мога да разбера дали това е постъпка на един баща? Детето му се бори за живота си , а той най-безцеремонно харчи парите от дарения за нейното здраве на хазарт! Той сам трябва да се накаже, да си избере с какво. Тази постъпка ме отвръщава.

аре стига с тоя лигльо бе, да вземе да се скрие, не го ли е срам ве4е??? да се оправи мануела. но аман от този нагъл баща-крадец!! и показен лигльо.

абе то максим уби човек и е на свобода а те искат тоя у панделата....

съда постанови и да върне всичките пари, но не постанови изискване тези пари да ги спечели с честен труд! такова условие за него ще е по-лошо и от ефективна присъда

Напълно съм съгласен с хората от дружеството. По своята степен на чудовищност престъплението на Горсов се доближава само до престъплението на онзи прословут австриец, който беше затворил дъщеря си и я изнасилвал от двайсет години. Да вземеш парите, събрани за лечението на дъщеря си и да си купиш ...мерцедес - това е почти края на света.

Аз протестирам срещу условната присъда на Убийците .

Подкрепям протеста на майките. Условната присъда е гавра с обществото. Естествено не се отнася за условната на Ставийски, той е невинен така и така. Тъй де, нали съжалява са случилото се и обеща това да не се повтаря. От друга страна харченето на благотворително събрани пари е престъпление с особено голяма тежест.

Аз пък съм възмутена от тая никаква присъда!Да върви в затвора да работи там,а вечер да го оправят съкилийниците му и да го превъзпитават!И без това полза от него при детето и жена му няма!И някои журналисти да вървят да му правят компания-какво го лансират и показват по разни телевизи,сякаш не знаем колко му е осран задника?!

А така чудно ми е защо тези женици не протестираха по медиите така и за присъдата на убиеца Максим Ставииски, а се сетиха за човека разболял се отмъка. Естествено не искам да приемате моя коментар като защитник на бащата, не го оправдавам.

защо благотворителното дружество не пртестира за условната присъда на стависки

Егати, тоя е по-лош и от Стависки! Отказвам да повярвам, че има такъв вид правосъдие....

По повод Вики-става въпрос за благотворително дружество ,което се занимава с дарения и което помага на хора изпаднали в нужда и то е наясно колко трудно се събират дарения в днешно време.Това са пари дадени от съпричастност и добро сърце и затова е отвратително да се види как попаднали в ръцете на един комарджия,той се е възползвал от тях и злоупотребил с доверието.Трудно е да се съди човек,но за да изтрезнее трябва да ги върне ,което е още по-трудно поради сложната ситуация.И още по -неприятно е ,че този баща не иска да си признае деянието публично.