Разследването срещу бизнесмена е приключило. То е за данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага. До дни Ковачки ще бъде призован, за да му бъде повдигнато окончателното обвинение, уточняват източниците. Преди делото да бъде пратено в съда с обвинителен акт, на Ковачки ще бъде дадена възможност да се запознае с материалите.
Енергийният бос и неформален лидер на партия ЛИДЕР беше обвинен през есента на миналата година и задържан. След това бе пуснат срещу рекордната гаранция от 200 000 лева.
С пълна пара продължава и разследването на аферата със заменки в земеделското министерство. С прокурорско постановление вчера са били иззети сървърите на ведомството. Компютърни експерти ще доказват кой, как и кога е оставил 77 празни полета в регистъра за заменки, които да бъдат попълнени със задна дата.
Разпити на конвейер на експерти от социалното министерство се водят и по делото за злоупотреби във ведомството на Емилия Масларова. Вещи лица оценяват какви средства са били вложени реално в ремонта на социалния дом в Стара Загора. По документи там са били налети близо 10 млн. лв., или около 2470 лв. на кв. м. Цифрите се появиха в одита на Агенцията за държавна финансова инспекция, която установи и нарушения на Закона за обществените поръчки. По случая ведомството бе глобено. Ако 10-те милиона обаче не са били вложени в ремонта, ще има обвинителен акт, уточниха от прокуратурата.