Очите е бил преместен в Казичене, след като Комисия по изпълнение на наказанията е взела това решение, обяви заместник-министърът на правосъдието Христо Ангелов. Комисията установила, че са на лице условия за облекчен режим, тъй като Желязков вече е излежал над 6 месеца от присъдата си, демонстрирал е добро поведение и му оставали по-малко от 5 години зад решетките. Комисията обаче не се е съобразила с висящите дела на Очите, установила проверката, предаде БГНЕС.
Желязков беше изпратен в беленския затвор, където има строг режим, след като се разбра, че е излизал спокойно от общежитието край Бургас, където преди това излежаваше присъдата си. Той дори беше засечен в бургаско заведение.
Сега Желязков е преместен обратно в Белене заради инцидент със затворника Стоян Кръстев, който се е случил на 6 август в 19.40 часа във фитнес зала в затворническото общежитие в Казичене. Двамата си разменили заплахи и обиди и се сбили. Въпросният Кръстев пък е преместен в затвора в Бобов дол, съобщи "Фокус".
Решенията на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” са взети на основание на показания на затворници от общежитието и на медицинско на Димитър Желязков, което показва, че той е бил с нараняване – леко разкъсване в долната челюст.
Кръстев няма медицинско. Той е осъден за незаконно притежание на оръжие, а сега му е наложено и допълнително наказание по чл.101 т. 7. - изолиране за срок от 14 денонощия.
Проверката не е установила нарушение на служителите от състава на затворническото общежитие в Казичене, уточни Христо Ангелов.