Задържаният е един от заподозряните за нападението на журналиста. Засега името на нападателя не се разкрива, заради продължаващите процесуално следствени действия, уточни Цветанов, цитиран от БГНЕС.
Нападателят е 17-годишен младеж от виетнамски произход, съобщи по-късно БТА, като се позова на информация от разследващите случая. Все още няма никакви данни за съучастника му.
Срещу него е повдигнато обвинение за грабеж и нанасяне на средна телесна повреда. Той остава в ареста за 72 часа като в този срок прокуратурата ще реши дали да поиска постоянното му задържане.
34-годишният Огнян Бояджиев, който е главен редактор на интернет-портала Европа, бе нападнат и ограбен в дома му в столичния квартал "Иван Вазов" в събота през нощта. Двамата нападатели му нанесли няколко прободни рани, след това откраднали дебитните му карти, като го принудили да каже ПИН кодовете им. Преди да напуснат апартамента престъпниците отрязали кабелите на телефона и взели мобилния му телефон. Журналистът вече е изведен от реанимацията на Военномедицинска академия, където бе приет за лечение, и състоянието му е стабилно.