Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред апелативния съд. За ръководител на новата група за разпространение на наркотици е сочен Неделчо Неделчев, бодигард на Димитър Желязков – Очите и негов личен шофьор. Той не е контактувал пряко с участниците на по-ниско ниво, а е определял нивата, на които се намират участниците в групата, както и задачите им. Негов приближен в йерархията е бил Иван Петров, който държал контакт с разпространителите, а наркотиците се поставяли в тайници. Разфасоването на дозите е извършвано от Васил Манев. Димитър Христов Кечеджиев е имал връзка с уличните дилъри. Единадесет месеца групата е разработвана от бургаски полицаи съвместно с прокуратурата.
Отрядът заработва след влизането на Димитър Желязков – Очите в затвора. Сред арестуваните е и Гроздан Балабанов, който вече изтърпя двегодишната си присъда за участие във въоръжената престъпна група. Още през 2007 година той беше арестуван заедно с Димитър Желязков.
В продължение на 11 месеца антимафиоти и разследващи полицаи от Бургас заедно с Бургаска окръжна прокуратура осъществяваха наблюдение на членовете на групата и документираха престъпната им дейност. Срещу тях са събрани данни и доказателства за организиране, ръководство и участие в престъпната група за разпространение на наркотици. Документирани са механизма на престъпната дейност, както отделни престъпни деяния, свързани с наказателни акции по поддържане на монопола върху наркопазара.
Вижте снимки