По непотвърдена информация обаче в единия от двата вагона са намерени четири овъглени трупа. В кушет-вагона, откъдето е тръгнал пожара, е имало 35 пътници, а в спалния - 27, съобщи БНР.
Девет пътници са били обгазени и прегледани от лекарските екипи в болницата в Червен бряг, съобщиха от БДЖ, на които се позова БТА. След прегледа леко обгазените пътници са освободени, а под лекарско наблюдение в болницата са останали: Иван Бойчев от с. Брадвари, обл. Силистра, Мария Ненова от Добрич и Полина Костадинова, също от Добрич. Под лекарско наблюдение в болницата е останал и Христо Христов от Червен бряг, служител на КАТ, който доброволно се е включил в евакуирането на пътниците от влака.
Пожарът е възникнал в 23:40 ч. снощи в участъка между гарите Кунино и Червен бряг, на около 3 км от Червен бряг. Огънят е потушен до около 02.00 ч. през нощта. Действията на пожарникарите са продължили и след това до окончателно ликвидиране опасността пожарът да пламне отново.
Композицията се е състояла от общо 9 вагона. Пътниците от влака са транспортирани с автомобили до гара Червен бряг, където са им осигурени храна и напитки.
Пет спасителни екипа са гасили пожарa във влака съобщи комисар Емил Маринов, директор на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Два от екипите са от службата в Червен бряг, два са пристигнали от Плевен и един - от Луковит.
Наблюдаващият прокурор по делото Валери Мирчев заяви, че Окръжна прокуратура-Плевен е започнала досъдебно производство за произшествието, при което има загинали пътници. Прокурорът уточни, че броят на обгорелите тела ще стане ясен по-късно днес, след като завърши сутрешният оглед на дознателите.
Движението на влаковете е отклонено през Горна Оряховица. В пътните участъци Мездра-Горна Оряховица-Плевен ще бъдат пуснати допълнителни влакове.