Знаете ли, че новите двуетажни кръстовища на Телевизионната кула и Семинарията са намалили времето за преминаване с над 200%?

Чували ли сте, че в борбата с убийствения трафик вече ни помага умна система, която пресмята броя на колите и приспособява светофарите към пътната обстановка в реално време?

Забелязали ли сте, че на увеличаващия се автомобилен поток през последните години столицата ни е отговорила с нова гора от 200 дка в рамките на града?

Всичко това е част от обкръжаващата ни среда, чието развитие приемаме за даденост, но зад което стоят продължителни и последователни усилия.

Как през последните 10 години все по-натоварената столица стана не само по-удобна за придвижване, а и по-екологична за живеене?

Кръстовищата на два етажа вече не са екзотика, а ежедневие в маршрута на софиянци. Пътните възли на Семинарията, Телевизионната кула, Лъвов мост, кръстовищата на бул. "Aкад. Иван Гешов" с ул. "Св. Георги Софийски" край ВМА, както и на бул. "Андрей Сахаров" с бул "Андрей Ляпчев" в "Младост" са най-видните примери за инфраструктирното развитие в града.

Новите пътни възли и обновяването на ключови артерии като булевардите "Цариградско шосе", "България", "Владимир Вазов", "Черни връх", "Ал. Малинов", "Васил Левски", "Никола Мушанов" не са единственият отговор на увеличаващите се всяка година автомобили.

Освен административна, през последните 10 години София стана и зелена столица на България с десетки хиляди посадени дръвчета в сравнение с 2009 г. Те се равняват на над 200 дка нова гора, разположена в рамките на милионния град. Облагородени са най-големите паркове, а за пръв път от десетилетия беше създаден и напълно нов - Възраждане в Зона Б5. В момента там се изгражда и първият в столицата голям аквапарк.