Топ репортерът Миролюба Бенатова вече е таксиметров шофьор. Това разкри самата тя във Фейсбук. Бенатова е взела изпита в ДАИ, издържала е психотеста и вече кара кола на Yellow taxi. Тя обяснява, че е стигнала до това решение, след като не получава възможност да задава въпроси в ефир.

"Служебният ми телефонен номер като шофьор на такси, завършва на 111. Когато започнах да го ползвам, бях в БТВ. После ми го взеха за малко, когато през 2013а напуснах. След това си го откупих и сега ми се стори удачно пак да ме представлява. 111 си е символично число. Докато сме на 111-то място по свобода на словото, аз имам свободата да питам от този номер дали съм спряла на точното място и да информирам, че съм пристигнала на адреса. Имам свободата да комуникирам с публиката аналогово. Камерно. Без ефир", разказва Бенатова.

След това тя се върща назад и припомня как се е разделила с Нова телевизия, получавайки "отказващо" предложение, което не може да приеме. Кариерата й обаче е направила завой в попрището, защото навсякъде й казвали, че няма място за репортери като нея. Въпреки че и в таксиметровите среди я приели с недоверие, там тя поне е получила шанс да опита.

"Взех си изпита в ДАИ, издържах психото и кандидатствах в Yellow", допълва Бенатова.

"Някои още вярват, че разследвам или кроя нещо. Други (уж репортери) повтарят под сурдинка опорката, че готвя някакъв проект", добавя тя и дава да се разбере, че става дума за безпочвени спекулации. Миролюба Бенатова уточнява, че единствената нейна дейност, свързана с журналистиката, е писане на статии по предложени теми от списания, които нямат връзка с политиката.

"Мен не ме е срам всеки ден да заставам очи в очи с публиката. И продължавам да й служа. Както мога. Днес е това. Благодаря за доверието", завършва тя и се подписва: "Миролюба Бенатова, шофьор на такси"