Професор Юлиан Вучков вече не е сред нас. Скръбната вест оповести Мартин Карбовски в неделя вечерта.

Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 г. във Варна. Доктор на науките, есеист, публицист, театрален и литературен критик, професорът остава в спомените на съвременния българин като емблематичния водещ от ефирите на СКАТ, TV2, БиБиТи, Нова тв, Канал 3 и Евроком.

Нестандартният и често безцеремонен начин на изразяване му спечелиха както приятели, така и врагове. Едва ли обаче има български зрител, който да е безразличен към образа на професора. Юлиан Вучков винаги е бил притегателна сила за общественото внимание. Свидетелство за това са и снимките, които Dir.bg подбра от архива на нашите партньори от "Булфото".

Всички снимки вижте тук >>

Професор Юлиан Вучков на представянето на книгата на Недялко Йорданов "Не остарявай любов" в зала 1 на НДК

Снимка: "Булфото"

1 март 2006 г.- Проф. Вучков танцува македонско хоро на честването на 70-годишния си юбилей и 3 години от старта на предаването "Размисли и страсти" по телевизия СКАТ.

Снимка: "Булфото"

1 март 2006 г.- Проф. Вучков посреща Андрей Арнаудов на честването на 70-годишния си юбилей и 3 години от старта на предаването "Размисли и страсти" по телевизия СКАТ.

Снимка: "Булфото"

1 март 2006 г.- Проф. Вучков с главния секретар на БНБ Петко Кръстев на честването на 70-годишния си юбилей и 3 години от старта на предаването "Размисли и страсти" по телевизия СКАТ.

Снимка: "Булфото"

1 март 2006 г.- Проф. Вучков посреща Марко Семов и съпругата му Анастасия Сабинова на честването на 70-годишния си юбилей и 3 години от старта на предаването "Размисли и страсти" по телевизия СКАТ.

Снимка: "Булфото"

1 март 2006 г.- Проф. Вучков с поета Недялко Йорданов на честването на 70-годишния си юбилей и 3 години от старта на предаването "Размисли и страсти" по телевизия СКАТ

Снимка: "Булфото"

1 март 2006 г.- Проф. Вучков с бившия премиер Димитър Попов на честването на 70-годишния си юбилей и 3 години от старта на предаването "Размисли и страсти" по телевизия СКАТ

Снимка: "Булфото"

1 март 2006 г.- Проф. Вучков с художника Иван Яхнаджиев на честването на 70-годишния си юбилей и 3 години от старта на предаването "Размисли и страсти" по телевизия СКАТ

Снимка: "Булфото"

27 април 2004 г. - Проф. Вучков пристига на юбилейния концерт на Мими Иванова в зала 1 на НДК

Снимка: "Булфото"

8 октомври 2007 г. - Проф. Вучков води първото живо предаване от конкурса "Българска песен в EUROVISION ’08" в компанията на елитни гости

Снимка: "Булфото"

7 ноември 2008 г. - Проф. Вучков дава автограф на Преслава

Снимка: "Булфото"

15 януари 2009 г. - Проф. Вучков с актрисата Латинка Петрова и музиканта Красимир Аврамов на представянето на видеото към песента "Illusion" за Евровизия

Снимка: "Булфото"

4 ноември 2009 г. - Ппроф. Вучков е привлекателна сила за дамите с класа.

Снимка: "Булфото"

21 октомври 2010 г. - Проф. Вучков е специален гост на композитора Развигор Попов за представянето на биографичната книга "Ау-у, от глад умирам" в столично заведение

Снимка: "Булфото"

22 март 2011 г. - Венета Райков в скута на проф. Вучков

Снимка: "Булфото"

22 март 2011 г. - Проф. Вучков разговаря за рейтинги с шефката на Нова тв Светла Василева на седмия рожден ден на предаването "Горещо"

Снимка: "Булфото"

19 май 2011 г.- Проф. Вучков получава медал "Иван Вазов" за големи заслуги към родната литература и дейността на Съюза на българските писатели. Отличието му връчва председателят на писателското дружество Николай Петев.

Снимка: "Булфото"

13 май 2012 г. - Проф. Вучков с агент Иван Тенев, Николай Овчаров, Ути Бъчваров, Ники Кънчев и Богдан Томов на градинското парти за 15-ата годишнина от тръгването на предаването "Бързо, лесно, вкусно"

Снимка: "Булфото"

13 февруари 2013 г. - Проф. Вучков е специален гост на първия рожден ден на списание Love Style

Снимка: "Булфото"