Над 30 души са убити в двете стрелби през изминалото денонощие, които бяха открити в Ел Пасо и Дейтън в САЩ. С тях статистиката на най-масовите кръвопролитни убийства набъбна до 13. Общо 11 са случаите, в които се стреля на месо само за последните 2 години. Асошиейтед прес припомня фаталните случаи. 

4 август 2019 г. Нападател с бронебойна жилетка убива девет души в Дейтън, щата Охайо. Застрелян е от патрулиращи в района полицаи.

3 август 2019 г.: Нападател открива огън в търговски център в Ел Пасо, щата Тексас. Убити са 20 души, а 26 са ранени.

31 май 2019 г.: Дългогодишният общински служител ДеУейн Крадък открива огън в сграда с административни служби на Вирджиния Бийч. Убива 12 души и ранява още няколко, преди да бъде застрелян от полицията.

15 февруари 2019 г.: Гари Мартин убива петима свои колеги в завод в Орора, щата Илинойс, по време на дисциплинарно заседание, на което е бил уволнен. Ранява още един колега и петима полицаи, след което е застрелян от полицията.

7 ноември 2018 г.: Иън Дейвид Лонг убива 12 души в бар с кънтри музика в Таузънд Оукс, щата Калифорния, след което се самоубива. Лонг е бил морски пехотинец в Афганистан.

27 октомври 2018 г.: Робърт Бауърс е обвинен, че е открил огън в синагога в Питсбърг, щата Пенсилвания, по време на сутрешна служба на шабат. Убива 11 души и ранява още няколко. Това е най-смъртоносното нападение над евреи в историята на САЩ.

28 юни 2018 г.: Джаръд Рамос убива петима служители в офиса на вестник "Капитал газет" в Анаполис, щата Мериленд. Според властите Рамос е изпратил заплашителни писма във вестника преди нападението.

18 май 2018 г.: Димитриос Пагурцис открива стрелба в гимназия в Санта Фе, щата Тексас. 17-годишният нападател убива осем ученици и двама преподаватели и ранява 13 души. В училището са намерени взривни вещества.

14 февруари 2018 г.: Никълъс Крус застрелва 17 ученици и преподаватели в гимназия в Паркланд, щата Флорида. Това става най-смъртоносната масова стрелба в гимназия в историята на САЩ.

5 ноември 2017 г.: Девин Патрик Кели, който е бил уволнен от военновъздушните сили след присъда за домашно насилие, убива над 20 души в църква в Съдърланд Спрингс, щата Тексас.

1 октомври 2017 г.: Стивън Падок открива огън по посетители на музикален фестивал на открито в Лас Вегас от 32-ия етаж на хотел-казино. Убива 58 души и ранява над 500, след което се самоубива.