Коментари - Над 100 са жертвите, убити в 11 масови стрелби в САЩ за 2 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тово ли ви е фокуса - какво било в Америка, апък в Бг то всичко цъвти и върже..

Всяка година в САЩ биват убивани с оръжие между 12 000 и 17 000 души (Реф: ФБР). ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2016/crime-in-the-u.s.-2016/tables/expanded-homicide-data-table-4.xls

който не живял в щатите - той не е расист

Айде, айде.....да не би да искате да се закрие продажбата на автоматично оръжие.....бизнес за милиарди. Кога стана "случката" в Джорджия Тръмп ясно заяви: повече морал и никакво спиране продажбата на автоматично оръжие.

Един съвет за тези, които имат намерение да ходят в САЩ. Задължително е да си вземете бронежилетка и каска. Макар че, и те не дават гаранция.

Само да се запознаят със законите в щата и града където отиват защото на някои места може да получат затвор за притежаване на бронежилетка.

Чакам стандартните американски блюдолизци да коментират! Как да коментираш такава новина. Тя страшна "демокрация"! "Демокрация" насаждана със сила навсякъде по света. Кой ви я иска? Защо не оставите народите на мира? То се е видяло, че имате голям мерак да запалите света. Да не си мислите, че на вас ще ви се размине? Няма да стане! При ядрен конфликт оцелели няма да има. Илюзии не бива да има!

Ванка, за какво говориш ти бе? Спри да пиеш препарат за вана, че губиш връзка с настоящето и трудно ти се следи мисълта.

Stan Stan

Жилетката не може да бъде "бронебойна", защото не бие по броня. Тя самата е броня. Бронебоен може да е боеприпасът - куршум или снаряд. А жилетката е бронирана.

По данни на американската НПО "Архиви на насилието с огнестрелни оръжия" от началото на годината в САЩ е имало 251 масови стрелби. За такива нападения се смятат стрелби с повече от четири жертви - убити или ранени.

И двойно повече да бяха няма да ви мине номерът ! Свободните хора имат оръжие, робите - не ! Ако посегнат на оръжието ще получат гражданска война, а европейското население ще подкрепи освободителните сили. Ако през 1917г. руското население е било въоръжено навярно източното разклонение на сатанистите нямаше да установи сравнително лесно контрол върху огромна част от земната суша и да репресира стотици хиляди и милиони вече над 100 години. При силно въоръжено население върхушката пак си прави свинщините, но гледа да не се набива толкова в очите и не засяга пряко и веднага обикновените хора. Такава е щатската конспирация - предимно банкова и промишлена, сащо данъчна, но като цяло се поддържа някаква законност и хората не се възпрепятстват в обичайния си живот.

Краварите са толкова лукави и цинични и това населението логично сега носи психичните последици на НАГЛОСТТА СИ !!! Те са болни и са се превърнали просто консуматорска кайма, без никакви добродетели, и си заслужават последствията...

Шило

Айде и Чикаго. Май наистина трябва да си преосмислят виждането за Втората поправка. Тяхна им работа, но наистина много хора без причина, ей така, щото изперкал някой, са се простили с живота си. А той е най-ценното нещо. В отвъдното власт, имане, няма как да отнесеш.

Не им е виновна втората поправка, тя просто показва че цивилизацията не може да достигне до всеки в едно консуматорско материалистично и общество, което запали целия свят във война и омраза !!! Нека се избиват поне и те малко да пострадат!

Чикаго е от градовете с контрол върху оръжията. В такива места се шири престъпността и се случват и масови разстрели, защото няма кой да им отговори.

Е В НАЩА КОШАРА ТАКАВА ОПАСТНОСТ НЯМА!Ние сме овчо племе гледаме умно и блееме,а и тия горе ги е стра да не да ги изпозастрелят тех!

ако се съберат цифрите на жертвите от тези 11 случая - те са точно 177. Вярно е, че са над 100, но неточността е доста голяма!

Паисий, във войната по пътищата от началото на юни 2019 год. до 31-ви юли жертвите са 59 души, а 642-ма са ранени.

Паисий

е, щом са жертвите са 59 души, значи можем да кажем, че са над 20.

От началото на годината до 02 август са загинали 315 души, справка сайта на МВР!

Е катастрофите са друга тема , в щатите също има много смъртни случай при катастрофи, американците масово се дрогират!

Там понеже не стават катастрофи, смъртността в САЩ от катастрофи е малко над 100 на милион за 2018.

от преминаващ автомобил по хората. Не съобщават за жертви, но има 7 ранени, единият много тежко.

грешка.

Тези ще дадат повече жертви от нас във войната по пътищата, и то без да участват във война! Ние поне воюваме!

Днес, още 7 души са ранени при стрелба в парк в Чикаго. Единият е в критично състояние. Тия хора ги хвана жегата и съвсем превъртяха.

Според мен пропускат много случаи. Може би не ги броят за масови. По пускано тук оставаш с впечатлението, че има такова в САЩ на средно 1 на седмица или 10 дни. Статистиката на САЩ за убиства е обаче увеличаваща се. Извадено сега от сайта на ФБР: Година: убийства 2012: 12,888 2013: 12,253 2014: 12,270 2015: 13,750 2016: 15,070 2017: 17,284 Сега не откривам за 2018, но преди съм го виждал и бе подобно на за 2017, 17 хиляди и нещо. С оглед населението на САЩ по години, последните 2 години са с коефициент на убийства 5.3 - брой убити на 100 000 човека за година. На Афганистан даваха преди такъв коефициент 15. Най-зле бе Хондурас на моменти надминаващ 100 или 0.1% от населението са убити за година. По градове в САЩ за 2017 година сега открито, коефициента е: Сейнт Луис: 66.1 Балтимор: 55.8 Това покрай гледано за сравнение Чикаго 24.1 . САЩ обаче се управлява от някакви лобита, включително оръжейно. При ОБама бяха приели, че психично болните нямат право на оръжие. При Тръмп го отмениха. Всеки луд има право на оръжие. Там и въведоха като котрамярка, да въоражават учителите и да минават курсове по стрелба.

Както казах не откривам за 2018, но бяха над 17 хиляди. Според друга статия не във на ФБР сайта, за 2018 г. има 47,220 случая на инциденти с огнестрелно оръжие. При които са убити 11,984 човека (това за огнестрелно оръжие). Без да броят 22 хиляди самоубили се.

Американците плюскат ГМО, откачат и се избиват. Най-лошата храна съм ял в САЩ. В България храната е прекрасна в сравнение с много прехвалени страни.

Отоооо темата не е най-доброто място за вицове. Миналото лято жена ми копува кремвирши от голям софийски магазин и пита с уточняващ въпрос продавачката, дали това са кремвирши (имайки предвод найлоновата опаковка). Продавачката троснато отговаря... вие не сте ли виждали кремвирши госпожо? Съпругата ми кротко обяснява .... там където живеем кремвиршите НЕ се прадлагат в подобна поаковка. Няма да описвам, че като ги сварихме те увеличиха обема си от 4 до 5 пъти а за формата не говоря.... та какво е това ГМО? Лек ден.

Американците не знам как са със стрелбата, но у нас от началото на годината до сега са загинали 315 души при автомовилни катастрофи (спавки сайта на мвр) т.е. пистолети и пушки не ни трябват (двусмислено).

Много важно, избили са милиони деца по целия свят, да запазиме сълзите за по достойни гробове.

Да допълнят списъка си с още 1 инцидент - Нова стрелба в САЩ - 7 ранени в Чикаго :(((

С нея, масовите стрелби в САЩ от началото на 2019 г. станаха 252. А сме едва 216-тият ден от годината. Ако се запазят тези темпове (без да нарастват) до края на годината стрелбите ще станат над 500.

Тази нация е дефектна в главата....ако въобще можем да говорим за нация!

Какви 100 бе... Сложете още няколко "нули". Те само полицаите ,толкова застрелват за година при "неподчинение". Ами оня ,дето стреля с картечница от прозореца на един хотел върху масата хора на един концерт преди година-две...само той изтрепа 50-60 на място...

По официални данни, от огнестрелно оръжие през 2017 г. в САЩ са били убити 39 753 човека.

Нищо не е ! Демокрацията иска жертви !

ЕДИН ПО ЕДИН ДО ЕДИН! АМИН!!!

А в Ирак американските жертви до момента надхвърлят 5 хил. души.

Представяте ли си какво щеше да се пише, ако тези убийства бяха станали в Русия?! Бедна ни е фантазията....

Тези статии са с цел да убеждават населението че оръжиеъо е нвщо лошо и само политиците и нискочелите им гавази трябва да имат оръжие.

Слабо, сигурен съм че още можете драги кравари

А бе що в любимата ти РОССИЯ убийствата са 2 пъти повече измерени на 100 хиляди души.

за реакцията на Румънското външно по повод думите на Борисов за туристите им. Не ви ли е малко неудобно да се информираме от други сайтове?

:) Напротив - много даже им е удобно! Оправдават парите дето им ги дават.

Разберте хора нищо от тази луда откачена и престъона нация не трябва да се копира. САЩ трябва да се гонят от всяко земно кътче.

Научи се да пишеш първо грамотно г*з, преди да даваш коментари за неща, откоито нищо не разбираш.

В малка България за 7 месеца са загинали при катастрофи над 300 души.

А при социализъма загиваха двойно при три пъти по-малко коли.

Предполагам заслуга на ГЕРБ

стреляме са ний безчет

ли ви спуснаха сводката