Прокурор и следовател от Военноокръжната прокуратура в София са предизвикали скандал в столично заведение, след което следователят е извадил пистолет и е стрелял, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът е станал в понеделник около 23 часа в заведение на ул. "Цар Самуил". След употреба на алкохол, военният прокурор, който е полковник и следователят, който е с чин подполковник, са предизвикали скандал с други посетители. При излизане пред входа на заведението, следователят демонстративно е извадил законно притежаван пистолет "Глок 19" и пред напусналалите вече помещението други граждани е произвел изстрел по метална врата на отсрещна стена.

След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на СДВР. При установяване на длъжността на предизвикалите скандала офицери е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са повикани военни прокурори и военен следовател. Те са извършили оглед, личен обиск и изземване на оръжието и боеприпасите. Разпитани са свидетели.

Образувано е досъдебно производство, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжната прокуратура в Сливен. 

Освен това по разпореждане на Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнато и дисциплинарно производство, за внасяне до Прокурорската колегия на ВСС на искания за дисциплинарно уволнение.