Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай, работим в цялата държава, защото има изтичане на големи суми от тази институция. Това каза при посещението си в Пловдив министърът на вътрешните работи Валентин Радев. 

Той посочи, че са започнали с медицинските заведения във Враца и Пловдив, но ще има повсеместен натиск, включително с ГДБОП и прокуратурата.

"Във фокуса ни са от много време, защото големи потоци пари изтичат по схеми с лекарствата. Наблюдаваме и болниците, където също има недобри практики", каза Валентин Радев.

По случая с пребития зам.-кмет на Ловеч вътрешният министър каза, че има развитие, но отказа да огласи подробности. 

"Неприятно е, защото е човек от властта. Не може никой да посяга на институции. Самият зам.-кмет казва, че е нещо свързано с дърводобива. Работната версия е, че има връзка с дърводобива и незаконното изсичане на гори, но не изключваме и другите версии", посочи Радев.

Той добави, че предстои да присъства на отчета на Областната дирекция на полицията в Перник, в Пловдив и в някои други градове. По думите му при тези срещи обикновено се иска увеличение на щатовете, но посочи , че не иска да му се хвалят, а да си казват слабостите.