Валентин Радев: Източването на Здравната каса в Пловдив не е единичен случай

По схеми с лекарства изтичат големи суми обществени средства, каза министърът

Обратно в новината

Коментари - Валентин Радев: Източването на Здравната каса в Пловдив не е единичен случай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 1990год постоиано всеки ден всеки час. Тези главанаци се насраха.

Добрютро, Валентине!

На 28-та г. , след Ограбването на цялата държава се каза : '' Не е единичен случай'' - Това и ВСЕКИ който НЕ е министър го знае !!!! И пак се стига до Вечния въпрос КОЙ !!!! Милионерите се роят като мухи в Бг , краде се с минути , и пак не знаем :'' А бе КОЙ източва системите ...'' , и понеже ''сте на Всеки километър'' , така ще е '' до края на света '' !!!!

Ясно е кой краде - корумпирани и порочни служители, подпомагани от физически лица, споделящи същите "ценности". Прочутият български манталитет: "Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много." всички ги ругаем (по форуми и на думи и раздумки), а на дела мнозина се стремят точно към това, да се доберат до властта, да я ползват като поминък и източник на обогатяване, да бръкнат в кацата с мед и нямат спиране и насищане . И защо това явление продължава десетки години? Има три стила на действия на другите, които стават свидетели на порочната система, не си позволяват да крадат, но и не помагат да се оправят нещата. Първият стил "ала'Бай Тошо" - снишаване, снишаване, снишаване. Вторият стил "ала'Бат Бойко" - оправдаване, оправдаване, оправдаване. Третият стил "ала'льотчика - президент" - осветляване, осветляване, осветляване. Единствен реален шанс за промяна е последният, но при едно условие. Този, който реши да осветли корупционна схема на кражба на публични ресурси, да не критикува само с общи думи, които всеки ги знае, а да е готов да "бръкне в гнездото с осите" и да оповести с ФАКТИ и ИМЕНА.

Съответно за да се промени системата трябва да се променят правилата на играта - така че да има строг и независим контрол и отчетност за всяко изхарчено левче от публичните ресурси! Но партийните функционери от последните 29 години преход - така са си оплели конците, че няма как да се съгласят на такова нещо и съответно докато те определят правилата и техни подчинени бдят за спазването им - краденето, корупцията и обслужването на задкулисни интереси ще продължават и от време на време с ПР цели ще хващат по някой неудобен!

Системата е така направена, че контрола върху харченето на публични средства или го няма или е проформа. И който има достъп до публични средства (включително и медиците чрез НЗОК), и при липса на прозрачен и обективен механизъм как да ги изразходва ефективно, винаги ще гледа така да си направи преценката за харчене, че да има ненужни разходи или дори да е в преразход за да може лично той или близки до него хора и фирми да се облагодетелства за сметка на общия ресурс. Поради този вид крадене-по всички нива, поради корупцията и обслужването на задкулисни интереси - държавата е най-мизерната в ЕС!

Мерси, НЗОК/НАП не ме търси :) Всеки данъкоплатец да си спестява данъците и осигуровките на макс, защото държавата не сме ние, а мафиотски кланове, дирижирани от ДС и техните роднини/деца/държанки/обслужващ персонал, които се редуват вече 29 години!

Добро утро то да беше само от здравната каса,от всички сектори източвате крадете това го има в гените на Българина трябва да краде да прави далавери без да се труди.Никой да не се надява че тази държава ще се подобри.

Защо никой не краде застрахователните компании, а здравната каса все я източват. Защото е разграден двор, затова! Ясно е , че не е ефективна, но на истинските крадци така им изнася.

Че те застрахователните компании и частните фондове сами си се източват. Я си виж партидата за втора пенсия!

Тъпчо пак откри топлата вода

Тече, всичко тече, нямат край течовете в тази кочина, лошото обаче е, че най-много течове има от кухите тикви на властващите, но те не са в течно състояние, а в газообразно, изтича въздух под налягане:)))!!!

Значи за депутатите, 240 търтея, на които бройката остана не намалена докато за 30 години България се стопи и работещите и живеещи извън България българи стана Пи-голяма от тази на работещите в България 6000 и повече лева на месец без да броим охкраднатото и парите от далавери и корупция през тъщи, отромета, родители, метреси к авери не стигат и все плачат за още пари за да не крадели и да не се корумпирали, но заздравните работници трябва някак си да оцеляват с пл 500-600 лева на месец, тоест около 400-450 чисто (и всички са с по един - два кредита)! А за учителите да споменавам ли? После се чудим защо българите бягат от България и са болни и неуки... Дебили! Но истински!

Радев, аз имам едно усещане, че източването на Здравната каса и в Пловдив, а к в цялата страна бе е всъщност източване, а усещане за източване, а?

Не ни го казвайте, ние го знаем! Направете нужното да не е така!

Борисов пак се оплака, че му протестират под прозорците Опозицията много я е яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани, каза премиерът Близо 5 млрд. лв. отделя държавата за здравеопазване и не може всеки да ни протестира под прозорците, така ще счупим държавата накрая. Това каза пред журналисти министър председателят Бойко Борисов след Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора във връзка с днешния протест на медицинските сестри в София, предаде „Фокус“. „Ние нямаме отношение към медицинските сестри. Ние даваме пари на Здравната каса и като бюджет на здравното министерство и то съответно на болниците. За първи път от много време се вдигнаха лимитите, така че шефовете на болниците трябва да си ги отрегулират и да направят така, че да е справедливо. Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Разбирам ги, но не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците ни и на другия ден... Не е правилно така, ще счупим държавата накрая. Болниците получават огромни пари от Министерството на здравеопазването и по клинични пътеки от Здравната каса“, обясни той. „Който и протест се появи, и опозицията, и президентството веднага застават зад него. Като купим сега самолети и танкове ще отидат поне 5 милиарда и ние трябва да знаем, че за други неща няма да има. Не трябва да се лъжат хората. Те ги лъжат в очите. Трябва да имаш приоритети. Имаш ли повече от три приоритета, не можеш да направиш нищо и затова ние на първо място сложихме образованието. Защото образованието е всичко“, допълни още премиерът. „В Германия, като видяха, че могат да си счупят държавата, се събраха, направиха необходимото и са мотора на Европа. Ние тука за всяко нещо се делим, за всяко нещо откровено се мразим, което е още по-притеснително. Винаги съм считал, че с президента много по-силно можехме да тръгнем. Дето се вика два коня тръгват по-добре от един. Той реши да воюва с нас, не знам защо. Може би ангажиментът му с БСП е много голям“, коментира още Борисов. "Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани", коментира още премиерът. По този въпрос той получил "топло и мило писмо" от президента на САЩ с предложение да се видят скоро.

Борисов, ти говориш за лъжи и упрекваш опозицията, които са същите като теб и управляващите! Ами ти как стана политик, бе? Какво обеща на хората, за да те подкрепят и изберат? Не те ли подкрепиха хората когато ДС генерслиъе те инсталираха за главен секретар на МЕР, защото им обеща ме ще пребориш организираната престъпност? И цяла България пропишя от стотици атентати и убийства, и ти не разкри НИТО ЕДНО!!! Нито един убиец не бе изправен пред съда и не бе осъден, а ти редеше простотии като “Ние ги хващаме, ТЕ ги пускат!!!” И кои са тези ТЕ, бе Борисов? Не са ли такива като великият ти главен прокурор Цацаров на Пеевски, с когото тръбеше, ме тогава “много добре сте си били работели”? И какво точно работехте и свършихте бе - може би “по-твърдата наказателна политика” тогава на съдия Цацаров срещу ... ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА и най-вече неудобните ви, заради която точно неговият съд и отменените му присъди и глоби в Страсбург са първи в цяла България - а ти убеждаваше, ме той бил не само най-добрият, но к единственият !?! за поста главен прокурор!!! Ти говорил за лъжи на нефелниците от БСП, вживяли се в опозиция! А не дойде ли на власт точно с многократните ти обещания да вкараш крадците и корумпираните точно от тях, от т.н. Тройна коалиция или по-точно банда в затвора, бе! Или когато ти лъжеш, и то постоянно, това не се брои?

герП източиха държавата , а тоя лумпен ни говори некакви идиотщини в стил бб...

На теб са ти източили мозъка.

Какво значи "ще има повсеместен НАТИСК, включително с ГДБОП и прокуратурата"? Вие разследване ли правите или разпределяте територии И пазари чрез мафиотски похвати?

Това е лесен въпрос - не правят разследване, а ИМИТИРАТ! Това им е главното и всъщност единствено амплоа - ИМИТАЦИИТЕ, или както СтаниШеф каза - циркаджии!

Доброто възпитание ми пречи да кажа с думи прости, какво мисля по въпроса. Какви са тези евфемизми, като източване и лоши практики? Кажи си го направо бе,човек. Крадат, много крадат, постоянно крадат и все хора на властта крадат. Кладат не от здравна каса, а направо от залъка на народа. Още колко години ще ги наблюдавате, още колко милиарда грешни народни пари ще минат Не е ли по правилно да се каже, че направо се краде. Какви са тези евфемизми, като източване или лоши практики? До кога ще ги наблюдавате, колко милиарда грешна народна пара си окраде? И все са хора на властта. Или ген. Тонев не е човек на власта? И най важното, кога ще видим най после престъпниците в затвора, а откраднатите пари върнати?

Едно време комунистите с тази цел замислиха думичката ПРИСВОЯВАНЕ, за да не кажат директно кражба и крадци. Те бяха и са специалисти по тези заигравания и простотии. Но понеже явно се пазят от реинисценции и паталели някой техни тъпанари, изживяващи се за Ронк танкове и стратези се опитват да лансират новите си тъпотии.

Това не е Единичин Случай. Това е Масов Случай. Говорим за "Епидемия" в страната ...

Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай?! Няма друго мнение по въпроса. ГЕРБ източи НЗОК до СТОТИНКА. Последици?! Оставки?! Раирани пижами?!

Не знам за вас, но на мен ми омръзна много отдавна да гледам и чувал как иначе великите ни, много подготвени, много мотивирани и добронамерени и единствено достойни и годни да ни управляват политици все откриват топшата вода. От 30 години преход, който уж бе за демокрация и по-добър живот и да се очовечиме и ние да заживеем като другите хора, европейските народи с висок стандарт, 20 и кусур години се нагледах и наслушах как всички тези се правеха на убити лисици и отричаха или нехлижираха организираната престъпност и мафията. Едва през последните десетина години, когато цял народ пропищя взеха, че се престрашиха да я признаят! Сега, след като години наред се правеха на убити лисици и Борисов ни обясняваше дебелашки, мурренски нагло как в България нямало кражби и всичко си било наред (ако си спомняте и когато той сам спря договори за милиарди и пак има наглостта да лъже публично, че ги спрял но в тях нямало нищо нередно - такъв цинизъм може да имат само тези, мутрите, той е безпогрешно разпознаваем), сега изведнъж откриха, че се краде навсякъде и корупцията е основен фактор в управленията им. Но иначе изкараха нещастната Иванчева, която спре далавери и пране на пари за десетки милиони и се бореше за паркове и детски градинки най-големият престъпник в държавата! Тези докато буквално се закрие държавата ще продължават да ни убеждават, че сме най-добре в света! Само че никой от тях явно не може или не му изнася да направи например една проста сметка - нали става дума за Здравната каса и здравеопазването в България. Сега, покрай протестите за медицинските сестри и здравните работници (а и учителите стачкуват, и при тях е същото безобразие и само се замислете за какви важни за хората професии става дума), се разбра, че мед.сестри, които работят в З България били 25,000, а имало свободни и незаети места за ... 30,000. (вижте съотношението) И сега да напомня, че в България работещите са 2.2 милиона, а работещите Българи извън страната сме ... 2.5 милиона. Да ви прави впечатление закономерността? Тоест - съотношенията и в чия полза като тежест са те (говоря от математическа гледна точка за понятието полза) А тези да продължават да се чудят и откриват топлата вида, след като само ние тук не от години, а от вече десетилетия не само пишем и предупреждаваме, а крещи ме за тези проблеми, защото те наистина са крещящи и убиха България! Сега вече е късно, много късно! Сега остава само саморазправата и поне някои от най-виновните, от кукловодите на този погром да си получат заслуженото - а те са всеизвестни, макар и да са се впили за властта с мекеретата си.

“Валентин Радев: Източването на Здравната каса в Пловдив не е единичен случай По схеми с лекарства изтичат големи суми обществени средства, каза министърът” ==== Радев, разбира се, че източването на Здравната каса в Пковдив не е единичен случай. Източва се не само в Пловдив, и не само Здравната каса (видният социалист и борец за равенство и социална правда Гергов например как от свинар стана мастит едър бизнесмен и горд собственик на Пловдивскя хотел и други едри активи като ЦУМ, и любител на кафета с стария му познайник, помогнал в Пловдивския съд като съдия да източи тези активи - Цацаров, който пък сега уж преследва източващите ...) Тоест, източва се всичко, източва се и вече почти се източи цяла България, начело с Пеевски и цялата лайка, която се крие зад него, и цялата политическа класа и обслужващия я персонал. Източването не България е традиционен дългогодишен национален спорт.

Източването на държавата не е единичен случай?!? Айде бе!!! Верно???

Радев, тива и дете може да го каже. Има едно осещане са корупция и липса на справедливост. ГЕРБеризация

Ама ние от народа не сме и се съмнявали в това че ,не е единичен случай.