При проведена на 23 август специализирана полицейска операция на служители от отдел "Криминална полиция" на ГДНП и техни колеги от ОДМВР-София, в гориста местност до Костинброд, е разкрита нива за отглеждане на канабис, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вижте всички снимки тук >>>

На място, в момент на полагане на грижи за растенията, са заварени и задържани двама мъже - на 45 и на 49 години, и двамата жители на община Костинброд, неизвестни до момента на органите на МВР.

Установено е, че в нивата са се отглеждали 125 растения в напреднал етап на развитие, готови за беритба, открити са и пособия за отглеждането им - бидони с вода за напояване, торове и препарати.

При последвали процесуално-следствени действия в дома на 45-годишния криминалистите открили над 200 грама суха маса (марихуана).

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжната прокуратура- София.

Четиридесет и пет годишният е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, а на 49-годишния е наложена мярка "Парична гаранция".