71-годишен мъж от павликенското село Сломер е бил пребит, ограбен и заключен в дома си. Той е открит в безпомощно състояние от свои съселяни чак след четири дни, съобщи bTV.

За нещастието, сполетяло съселянинът им Марин, местните разбрали едва вчера, след като селото се напълнило с полиция. Магазинерка заподозряла, че нещо му се е случило, след като няколко дни не се появил да пазарува.

Снимка: bTV

Притеснени хората изпратили негов далечен близък и човек от кметството да го търсят. Открили го в дома му в безпомощно състояние, но все още контактен и със спомен за фаталната нощ на 14 февруари.

Местните го описват като тих, скромен и неконфликтен. Въпреки че дал на нападателите, без да се съпротивлява, всичките си 340 лева, те го пребили и заключили в една от стаите на къщата му.

"Един ден не дойде, втори ден не дойде и ние се усъмнихме да не се е случило нещо. Видели са го на земята, не могат да отворят, бутнали са вратата и са влезли да му окажат първа помощ", разказа продавачката Валентина пред БНТ.

"Следим си жителите, защото сме много малко и при едно неявяване на центъра с няколко дни, а с него е станало така, че от 13-ти не са го виждали", допълни кметът на селото Бонка Петрова.

Възрастния мъж е настанен в реанимацията на болницата във Велико Търново заради усложнено здравословно състояние в резултат на побоя.

Двама мъже от селото са задържани като заподозрени по случая, но засега от МВР не дават повече подробности за тях.

В Сломер набези е нямало от години, затова и всички са в шок. От 600-те къщи едва половината са обитаеми, а в 70 от тях живеят самотници.