Столичната полиция разкри убийство на 24-годишен мъж, извършено преди дни в квартал "Люлин", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тялото беше открито на 22 септември, когато съседи се обадили на собственика на апартамента, че отвътре се носи непоносима воня. Той отишъл да провери какво се е случило в жилището, което отдавал под наем, и намерил мъртъв наемателя - млад мъж от село Мусачево. Той бил проснат на пода в кухнята и трупът вече се разлагал. Веднага се обадил в полицията. Пристигнали криминалисти и лекари, които установили, че по по шията и корема на жертвата има рани, нанесени с нож.

Разследващите бързо влезли в следите на убиеца. Оказало се, че е 23-годишен мъж от Самоков. Той е задържан и е направил самопризнания - с убития били приятели и десет дни преди тялото му да бъде намерено седнали да пият заедно. Скарали се обаче и започнали да се бият. Всеки от тях взел по един нож, който размахвал срещу другия. Самоковецът обаче пръв успял да нанесе смъртоносен удар, като се отървал с по-леки наранявания и избягал.

От няколко дни той е в ареста с обвинение за умишлено убийство.

Не се съобщават повече подробности за жертвата.