Извършителите и на двете убийства, извършени в област Кюстендил, са задържани. Ясни са и мотивите за престъпленията. И в двамата случая става въпрос за влошени междуличностни отношения. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предава агенция "Фокус". 

Двете битови убийства в Кюстендилско не са свързани помежду си, уточни той. 

„Наистина в един ден две убийства е сериозно нещо, но те нямат свързаност по между си . Хубавото и в двата случая е, че са задържани извършителите и са ясни мотивите за тяхното извършване“, каза още министър Маринов.

Първият случай е от 9 ноември. 62-годишен мъж от село Мламолово бе открит мъртъв в дома му. Приятел на мъжа го е посетил днес и се натъкнал на трупа. Подал сигнал в полицията. Тялото е откарано за аутопсия. 

Вторият случай е от 10 ноември. По първоначални данни около 24.20 часа е възникнал конфликт между двама мъже в кв. „Герена“ в Кюстендил на възраст 45 и 47 години. 45-годишният е закаран в болница с прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато разследване. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нанесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента.