Камери улавят как на една и съща столична улица в квартал "Гео Милев" в 2 часа през нощта крадец влиза в два последователни обекта и взима оборота, съобщи bTV.

В първия обект крадецът няма голям успех – в касата има оборот от едва 9 лева. Това че е имало охранителна система, която се е задействала, изобщо не го е притеснило. Той продължава по същата улица и се насочва към близкото заведение.

Управителят на заведението – Десислава Тодорова, обяснява, че в понеделник сутринта, когато дошла на работа, установила, че касата е празна. При огледа на заведението се разбрало, че по дограмата има следи. Крадецът е опитал да влезе първо през вратата, но не е успял и след това се е насочил към прозореца. Него успява да отвори и се насочва към бара – взема парите и излиза. След секунди обаче решава да се върне и да вземе и останалите монети.

Снимка: bTV

В заведението има четири камери, но явно това не го е притеснило, коментира Тодорова.

Крадецът е прибрал към 350 лева.

Собствениците  все още не са подали сигнал до полицията, защото били забравили да пуснат СОТ-а. Други хора с бизнес на същата улицата обаче, които видели кадрите от камерите, им съобщили, че и са били обрани вероятно от същия човек. Затова сега снимките ще бъдат предадени на МВР.