Гръцката полиция, която издирва 35-годишна британска астрофизичка, е открила тяло в клисура на гръцкия остров Икария днес, съобщава Ройтерс, позовавайки се на гръцката държавна телевизия. Държавната телевизия ЕРТ съобщи, че тялото е било открито от един от десетките доброволци, които помагат в издирването. Телевизията не уточнява дали намереното тяло е идентифицирано.

На страницата на личния профил на Натали във Фейсбук близките й започнаха да изказват съболезнования. 

Натали Кристофър, 34-годишна астрофизичка от Лондон, която живеела в Кипър, беше обявена за изчезнала от партньора си, след като не се прибрала след сутрешен крос в понеделник. Двамата били на почивка на о-в Икария. Твърди се, че предишната вечер от стаята в хотела им се чувал скандал. 

Издирвателната операция започна в понеделник следобед, като включваше гръцки полицаи, екип от пожарникари и един хеликоптер.

Снимка: Фейсбук профил на Натали Кристофър

Гръцките власти изпратиха специализирани полицейски части с оборудване за установяване на локация на егейски остров, за да помогнат за издирването на изчезнала британска учена, предаде Асошиейтед прес.

Полицията посочи днес, че военен хеликоптер е транспортирал екипа на о-в Икария, където полицаи, пожарникари, служители на бреговата охрана и доброволци издирват изчезналата след сутрешен крос Натали Кристофър, която е астрофизик.

Партньорът на британката съобщи вчера за изчезването й. Двамата били на почивка на о-в Икария.

Изчезването на Кристофър предизвика масова кампания в социалните мрежи, като много нейните приятели молеха за информация за местонахождението й.

Кристофър е известна като мирен активист в етнически разделения Кипър, а също така водеше кампании за по-голямо участие на жени в някои научни области.

Снимка: Фейсбук профил на Натали Кристофър

Известна е и като запалена спортистка, опитваща се да привлече повече момичета към спорта, посочва агенцията.