Гръцките власти издирват британка, изчезнала на егейския остров Икария, след като излязла сутринта да тича и не се върнала. Полицаи, пожарникари, служители на бреговата охрана и доброволци участват в издирването на 34-годишната жена, съобщи "Труд".

Очаква се в издирването да бъде включен и хеликоптер. Гръцките власти изпратиха и специализирани полицейски части с оборудване за установяване на локацията на британката. Към мястото, където за последен път е ползван мобилния телефон на изчезналата жена, се съсредоточава разследването. Според местни медии изчезналата се казва Натали Кристофър. Тя и партньорът й живеят в Кипър, но пристигнали на почивка на остров Икария. Именно той съобщил за изчезването й.

34-годишната астрофизичка е в неизвестност от понеделник сутринта, когато е излязла на джогинг. Часове по-късно обаче следователите позвънили на мобилния й телефон, който дал свободно. Властите изпратили два sms, но не получили отговор. Не е ясно и как е засечен сигналът 24 часа по-късно, както и дали изчезналата британка или друг човек е използвал телефона й.

Същевременно по възглавницата в хотелската стая на жената е открита кръв. Парнтьорът й, с когото тя пристигнала на почивка на остров Икария обяснил, че тя е имала кръвотечение от носа. Заедно с други оцветени с кръв тъкани, калъфката е изпратена за съдебномедицинска експертиза. 

Друг факт, който усложнява разследването, са викове, чути от камериерката в хотела предната вечер. Всъщност камериерката е чула двойката да се кара предната вечер. След като влязла да почисти стаята, намерила чаршаф, разстлан на дивана в спалнята, което може да означава, че двойката е спала в отделни стаи.