Още днес да бъде заловен бившият затворник и  заподозрян за жестокото убийство на 7-годишното момиченце от сливенското село Сотиря.

Това се заканиха от Областната дирекция на МВР-Сливен след безпрецедентната акция по въздух и земя, която започна вчера. 21-годишният Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството на малката Криси, която според основната версия, е била пребита и изнасилвана до смърт, уточниха на извънреден брифинг от Областната дирекция на полицията в Сливен.

Снимка: МВР

Според разследващите Мартин Трифонов е неподготвен, няма храна и пари в себе си и има панически страх от кучета и не е въоръжен. Затова по следите му са пуснати десетки четириноги, които обхождат района на гъстата, непроходима гора. Засега няма данни Мартин да е преминал вилната зона и да се е отправил към Балкана, където по-трудно ще бъде издирен. 

Военни са се включили в претърсването на необитаеми вили и постройки, където се предполага, че се укрива Мартин. Той е лежал в затвора през 2017г. за блудство с 16-годишна. Срещу него са подавани единствено сигнали за кражби. Работел като наемник в частни обекти, но оттам изчезвали вещи и работодателите се обаждали в полицията. 

Местните твърдят, че Мартин и преди е заплашвал с побой и ножове малчугани в селото. Той е от бедно семейство, няма постоянна работа, няма средно образование и приятели, съобщи главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в сливенското село Сотиря, който е на мястото на събитието. Саможив е, но няма данни да е имал нужда от психиатрично лечение. Израснал е в мизерия, баща му е починал, има само майка. 

Трифонов е забелязал момиченцето пред магазин в центъра на селото, когато влязло да си купи сладолед. Той e консумирал напитки, възможно е да е бил пиян по време на престъплението, подозират от полицията. Бързо е тръгнал след като е нападнал детето, като го е оставил в безпомощно състояние. Лекарите не са успели да го спасят.

Малката Криси е живеела с баба си и дядо си, а майката е работела по морето, разказват местните.