Задържаният по подозрение за тероризъм на гарата в Марсилия българин е издирван с червена бюлетина на Интерпол заради опит за убийство след скандал за 50 лева, съобщи bTV.

Борис Станев получава 6-годишна присъда, след като прострелва в главата съгражданина си Петко Петков. Спорът бил заради жалба в полицията, след като Борис му продал дефектна платка за компютър за 50 лв.

На процеса извършителят не показва разкаяние, но като инвалид по болест и с чисто съдебно минало получава три години условно.

"Предварително обвиняемият е следвал своята цел доста време, докато успее да го доближи и осъществи намеренията. Поради негодния изстрел не е успял да ги осъществи докрай", обясни Михаил Робев, адвокат на Петко Петков.

Кольо Стойков, служебен защитник на Борис Станев, заяви, че поведението на Станев е било много странно и малко арогантно.

След обжалване Борис е осъден на 6 години ефективно. Присъдата е произнесена задочно, тъй като не може да бъде открит. От 2012 г. е обявен за международно издирване, за да излежи наказанието си. В неизвестост е до събота, когато е арестуван във Франция.