Това съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на вътрешните работи Николай Николов, цитиран от БТА. Арестуваният, който е с диагнози "шизофрения" и "тежка психопатия", е направил пълни самопризнания.

Според информацията на разследващите досега, мъжът е убил възрастно семейство, което е живяло в съседство с него. Първоначално полицията е реагирала на сигнал за пожар в дома на семейството, но в последствие е установено, че двамата са починали насилствено.

След психологически профил на Института по психология на МВР е станало ясно, че извършителят е психично болен. Така полицията е стигнала до съседа на жертвите, който преди време е лежал в психиатрия. Самият той е заявил, че изпада в състояния, от които впоследствие няма спомен, в каквото е бил и във вечерта на убийството. Николай Николов посочи, че заподозрения и семейството са били в добросъседски отношения.

Арестуваният е работил в погребална агенция в Костенец от около година. Той е имал три преписки за хулиганство в районното управление в Костенец. Мъжът е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде поискано постоянно задържане под стража, уточни Николай Николов. Засега най-вероятно ще бъде настанен в клиниката за душевно болни на 4-ти километър.