Продължава гасенето на пожара край Казанлък. Екипи на пожарната, военни, горски и доброволци през цялата нощ изграждаха периметър около огъня, за да не допуснат разрастването му, предава БНР.

Пристигнаха и багери от Мини "Марица Изток". Пътят към Казанлък-Мъглиж остава затворен. Трафикът се осъществява през обходен маршрут: Ягода - Ръжена - Кънчево - Розово - Казанлък и обратно.

Има засегнати няколко вилни постройки, тъй като огънят вече е в непосредствена близост до вилната зона, съобщава БНТ.

По информация на местната медия PressTV през нощта огънят е стигнал до фабрика за рециклиране на отпадъци до бившето сметище на Казанлък.

 

Според Kazanlak.com заради вятъра пламъците се движат към погребите на завод "Арсенал", a вертолетът Ми-17, който се включи в гасенето, загребва вода от пресевните на село Розово, изпразва резервоара за минути и се връща обратно.

Общо два хеликоптера се включват в гасенето на пламъците, съобщи комисар Стоян Колев, началник на регионалната дирекция на пожарната в Стара Загора, цитиран от bTV.

По думите му усилията ще бъдат насочени на североизток, тъй като там е най-критичната точка - огънят се доближава до военни обекти, на които се съхранява боеприпаси. По първоначална информация са изгорели около 1200-1400 декара горски площи.

Пожарът избухна на учебен полигон "Тюлбето" край Казанлък при обезвреждане на невзривени боеприпаси.

На този етап няма данни за пострадали или ранени огнеборци или други граждани.