Трима души са загинали при катастрофа близо до симеоновградското село Пясъчево, съобщиха от полицията в Хасково. Инцидентът е станал снощи в 21.20 часа. 

Ударили са се лек автомобил, управляван от 38-годишен мъж от Симеоновград, и двуколесен самоходен мотокултиватор с прикачено към него самоделно ремарке. Той е бил управляван от 59-годишен мъж от Пясъчево, в него пътували и 51-годишна жена, 6-годишно момиче и 13-годишно момче. 

Водачът на лекия автомобил ударил бавно движещия се пред него мотокултиватор, вследствие на което на място е загинал водачът на второто МПС. Впоследствие в болницата в Гълъбово е починала и 51-годишната жена. 6-годишното момиче е било транспортирано в Стара Загора с политравми по главата, дълбока мозъчна кома и множество фрактури по тялото, където днес е починало, уточниха от полицията.

13-годишното момче е било прегледано в Гълъбово, с натъртвания по тялото и е освободено за домашно лечение без опасност за живота. 

Водачът на лекия автомобил е бил тестван за алкохол и наркотици, като и двата теста са били отрицателни. Задържан е за до 24 часа в Районното управление в Харманли. По случая е образувано досъдебно производство.