30-годишна северномакедонска дипломатка в ООН е открита мъртва в апартамент в Ню Йорк. Министерството на външните работи в Скопие потвърди новината, но запази самоличността й в тайна.

"От Постоянното представителство на Македония към ООН в Ню Йорк пристигна тъжна новина, която разтърси всички нас, за трагично изгубения живот на член на нашата мисия, кариерен дипломат в Министерството на външните работи. По този повод бихме искали да изкажем най-дълбоките си съболезнования на семейството и близките й от името на всички колеги в министерството, които загубиха близък приятел и дългогодишен ценен и всеотдаен представител на дипломацията", коментираха от северномакедонското МВнР, предаде Телевизия 24.

Според публикация в New York Post, при огледа на апартамента и тялото не са открити следи от насилие. Американското издание пише още, че македонската дипломатка е открита с колан около врата в спалнята си, а в стаята са намерени също антидепресанти и две опаковки мелатонин - едната празна, а другата - почти празна.