Пожар обхвана фирма за производство на мебели в Търговище. Огънят е възникнал около 11.10 часа по време на работа. Петима души са пострадали. Те са служители на завода. Огънят е локализиран, гасенето продължава и в момента, каза за БТА директор на РД "Пожарна безопасност и защита на населението в Търговище комисар Стефан Стефанов.

Снимка: БТА

Най-сериозно е пострадал един човек, който е с втора степен изгаряния и вече е транспортиран до здравно заведение във Варна. Останалите са обгазени, имат и леки изгаряния, прегледани са в болницата в Търговище и са освободени.

Вижте снимки >>

Пожарът е възникнал в 10,55 часа в цеха за дунапрен, при кроене на материала. Искрата е тръгнала при рязане на дунапрен, разказва работник. Всичко станало много бързо. При инцидента в цеха на работните си места са били около 15 души.

Снимка: БТА

По думите на Стефанов, който и сега е на мястото, огънят е овладян. Все още на места горят складирани дървени дъски. Не е допуснато разпространение към други помещения и сградите в съседство в Промишлената зона на града. Нанесени за сериозни материални щети. Цехът на фирма "Мебел стил" е почти унищожен, каза Стефанов.

За овладяването на огнената стихия са използвани три пожарни автомобила, една автостълба и две водоноски - по една на пожарната и на Община Търговище. Няма пострадали огнеборци.

За изясняване на причините за възникването ще бъде образувано досъдебно производство, допълни още комисар Стефан Стефанов.

На мястото бе и областният управител на Търговище Митко Стайков. По думите на управителя на фирмата Илко Илиев "пожарът ще остави временно без работа над 300 души".

Снимка: БТА