Пет жертви е тъжната равносметка след поредната тежка катастрофа.

На място загинаха четирима души при инцидента на пътя Пазарджик - Пловдив, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

По-късно в пазарджишката болница е издъхнала и една жена сред общо тримата ранени, транспортирани с линейка до лечебното заведение, съобщи БНТ

В болницата в Пазарджик бяха приети две жени, съответно на 30 години и на 52 години, и 48-годишен мъж.

Сред жертвите са и двамата шофьори - пловдивчанин на 44 години и жител на първомайското село Драгойново, на 64 години. Починали са още мъж на 71 години и жена на 52 години.

Двете леки коли - "Форд Фокус" и "Шкода Октавия", са се сблъскали челно в участъка между селата Мало Конаре и Говедаре, малко след разклона за Мало Конаре. Ударът е бил жесток - единият автомобил е изхвърчал от пътя през мантинелата.

И двата автомобила са с пловдивска регистрация. Тепърва ще се установява самоличността на загиналите. Сигналът за катастрофата е получен малко след 16:00 часа.

Пътят е затворен, а екипи на сектор "Пътна полиция" и РУ - Пазарджик създават временна организация за движението на МПС. Обходният маршрут е през селата Мало Конаре и Говедаре, след което се връщат на главен път I-8.

Окръжна прокуратура - Пазарджик наблюдава досъдебно производство за възникналото тежко пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Извършват се активни действия по разследването за изясняване на причините. На мястото беше и дежурен прокурор.

По предварителни данни причина за смъртоносната катастрофа е висока скоост и влизане в насрещното платно.

Снимка: МВР - Пазарджик

Пътят беше затворен, а екипи на полицията създаваха временна организация на движението. Обходните маршрути бяха през с. Мало Конаре и с. Говедаре в двете посоки.

На място пристигна и аварийно спасителен автомобил на пожарната.

Заради катастрофа движението по пътя Пазарджик-Пловдив, при Мало Конаре беше временно ограничено, съобщиха и от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се пренасочваше по пътя през Огняново и общински път през Хаджиево и Говедаре.

Отсечката остана затворена за движение близо четири часа.

Снимка: Фейсбук, Златка Костадинова, група Аз съм от Пазарджик