Пътник е починал след слизане от самолет на Летище София, съобщиха от пресцентъра на столичния аеропорт.

По информация на летището починалият е мъж, 64-годишен кипърски гражданин. Инцидентът е станал след полунощ в неделя срещу понеделник, но информация за него бе оповестена днес, добавя БТА.

"Във връзка със случая на починал пътник на Терминал 2 на Летище София бихме искали да информираме, че столичният аеропорт разполага с 24-часов медицински екип. В конкретния случай той е пристигнал веднага. При пристигане на мястото екипът е установил, че пътникът не е имал сърдечна дейност. Медицинската служба на летището разполага с три дефибрилатора, които се използват при спешни случаи. Летище София изказва съболезнования на близките на починалия", посочват от столичното летище.

Очевидци на случилото се на летището обаче твърдят, че на място дефибрилатор нямало.

"В неделя вечерта кацнахме към 00:30 часа, Когато чакахме за багаж, което отне поне 45-50 минути, съпругът ми забеляза, че един мъж лежи на земята. Един от пътниците му правеше сърдечен масаж. Имаше двама човека персонал от летището. Имаше много хора, беше страшно горещо, климатиците не работеха, всички се оплакваха. Нямаше дефибрилатор. Едната дама, която беше до него, държеше банка, нещо му вливаха. Линейката дойде по някое време и те помолиха да се сложи параван", каза Елица Бейска, очевидец на инцидента, цитирана от bTV.

Тя подчерта, че хората са били възмутени и са се скарали с Гранична полиция, че е много топло.

"Имаше един испанец до мен, който каза - това, ако беше Испания досега линейката щеше да е дошла и нямаше да се стигне дотук", добави Бейска.

От Спешната помощ съобщават, че линейката е пристигнала за 9 мин., а реанимационните действия за кипърския гражданин продължили близо час.