Поради пожар в близост до пътя се ограничава движението по пътен възел "Голямата звезда" при пресичането на път II-76 Българска поляна - Тополовград, път II-55 Свиленград - Нова Загора и път III-809 Изворово - Йерусалимово в област Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Въведен е обходен маршрут: "Голямата звезда" - път II-55 Дрипчево - Свиленград и обратно. Има и втори обход: "Голямата звезда" - път II-76 - път I-8 Българин Харманли и обратно.

До близо 10 000 декара се е разраснала площта на големия пожар между селата Изворово и Дрипчево.

По-голямата част от тях са широколистни гори. Другият пожар между Изворово и Оряхово беше локализиран по обяд, но работата и там продължава, като площта му е над 4 000 декара, основно треви и храсти.

Работи се по ограничаване на разпространението на пламъците на нови територии, като приоритет е недопускането на огъня в посока село Изворово. Районът обаче е силно задимен.

Пожари избухнаха в неделя привечер в района на Сакар планина в област Хасково. Огнеборците от Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково и днес продължиха работа по потушаването им.

По информация от областния управител на Хасково Гинка Райчева от по-рано днес, макар да има локализация на районите, в които огънят продължава да гори, между селата Изворово и Оряхово и Дрипчево, на териториите на общините Харманли и Любимец, ситуацията все още остава напрегната.