Мъж на 27 години е загинал при дърводобив в района на сатовчанското село Осина, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Инцидентът е станал вчера около обед, когато при дърводобивна дейност за собствени нужди в местността Тузлата, землище на село Осина, след рязане на иглолистно дърво с моторен трион, то е паднало и ударило в горната част на тялото 27-годишен мъж, който е загинал. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Благоевград и Инспекцията по труда, и е образувано досъдебно производство.

За БТА директорът на Инспекция по труда - Благоевград Славянка Симитчийска каза, че през вчерашния ден екип е отишъл на мястото на инцидента и е започнала проверка. В момента се разследва дали загиналият мъж е добивал дърва сам, тъй като на място е имало работници на фирма, която е с разрешително за дърводобив.

Починалият мъж няма трудов договор, но предстои да се установи дали е работил за себе си или за фирмата, чиито работници са били на място, посочи Симитчийска. Тя допълни, че се извършва проверка и на дърводобивната фирма, с която ще се установи каква е причината работници на фирмата да са на обект в почивен ден.

В гората често се случват такъв вид инциденти, може би всяка година има по един, за съжаление с фатален край, каза още директорът на Инспекция по труда - Благоевград. По думите ѝ, основната причина за фатални инциденти е грубо нарушаване на правилата за безопасност.