Две момичета и момче са пострадалите при тежката катастрофа, станала в Петрич тази нощ, съобщиха официално от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигналът за инцидента, който е станал на ул."Цар Борис III", е подаден в 0.25 часа.

18-годишният шофьор на лек автомобил "Опел Астра" е карал с несъобразена скорост. Изгубил е контрол над колата, която излиза от пътя, качва се на тротоара и помита тримата тийнейджъри. Очевидци на катастрофата публикуваха снимки от инцидента във Фейсбук. Според свидетелите, водачът на опела е дрифтирал и затова е загубил контрол над колата.

Пострадалите са 17-годишно момче и 16-годишно момиче от село Първомай, както и 15-годишно момиче от село Тополница. Те са транспортирани в МБАЛ-Югозападна, като лекарите се борят за живота на момчето и по-малкото момиче. 

По информация на местни медии, момчето е с ампутиран крак, а 16-годишното момиче, което е негова сестра, е с по-леки наранявания и няма опасност за живота й.

С техническо средство водачът на автомобила, който има шофьорска книжка от два месеца, е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.

Сигналът за катастрофата е подаден в 0.25 часа

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Зад волана на опела е бил 18-годишен младеж

Снимка: Facebook