Първоначалните съмнения за самоличността на загиналите при тежката катастрофа днес на пътя Разград - Шумен не се потвърдиха, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. След издирвателни действия е установено, че в автомобила са пътували жена на 23 години, двама мъже на 20 и на 26 години, като по-големият е бил чичо на по-младия, и 12-годишно момче.
По-рано днес бе съобщено, че загиналите са семейство родом от Кубрат, но живеещи в Русе. Самоличността на загиналите в колата беше установена трудно, защото телата са премазани до неузнаваемост, обясни регионалният говорител на МВР Илияна Георгиева.
Пътното произшествие стана около 10,30 часа днес по пътя Разград - Шумен, на 2 км след разклона за лознишкото село Бели Лом между БМВ и автобус "Мерцедес". Автомобилът предприема изпреварване на друг лек автомобил и се удря челно в автобуса. При удара лекият автомобил влиза под автобуса. На място са загинали пътуващите в колата, а в болница са откарани шофьорът на автобуса и двама пътници с множество травми и фрактури.
В автобуса е имало 10 души, разказа за Дарик вторият водач на автобуса. Пътниците са били посипани със стъкла.
В ранните часове загинаха и други двама души при катастрофа край Любимец. Причината за тежката катастрофа е несъобразена с пътните условия скорост, предаде БЛИЦ. Инцидентът е станал тази сутрин в 4.20 минути на главен път Е - 80 на три километра от Любимец в посока Харманли. Лек автомобил "Рено", управляван от 29-годишен жител на село Бисер се удря челно във влекач "Волво", собственост на кърджалийска фирма, управляван от 35-годишен жител на хасковското село Клокотница. Заради мокрия път на ляв завой лекият автомобил навлиза в насрещната лента и се удря във влекача. "Рено"-то е било с газова уредба, която се е запалила при удара. На място е изгорял 21- годишен мъж от Свиленград, возещ се на предната седалка. Водачът е изхвърчал от колата на около 4 метра и е починал в ръцете на лекарите. 
По същото време - около 4.30 часа загина друг млад мъж при катастрофа на пътя между селата Рогош и Маноле. 28-годишният провдивчанин карал “Опел Астра” и при движение с несъобразена скорост се блъснал челно в дърво от лявата страна на пътя. Той е починал на място.