В 22 часа снощи лек автомобил Ауди А6, управлявано от 20-годишният Аспарух А. от Благоевград на прав участък се забива отзад в товарен автомобил Прага, натоварен с дърва.
От жестокия удар аудито се натиква под задницата на товарния автомобил и го изхвърля извън пътя. Тежкият инцидент става до картинг пистата под благоевградския квартал „Струмско”.
Притекли се на помощ успели да извадят пострадалите и загиналите преди лекият автомобил да се запали и изгори напълно. На място е загинал дядото на водача - 80-годишният Петър И., пътуващ на предната седалка.
Вторият загинал, пътувал зад дядото е 23-годишният Радослав К.
20-годишният водач е с хематом на главата. В отделението по ортопедия на благоевградската болница е настанена с травми, но без опасност за живота и 71-годишната му баба.
Лекият автомобил, движещ се към Благоевград е настигнал товарния, който по непотвърдена информация карал дървата от с. Раздол, община Струмяни. В Прагата освен водача имало още един пътник, двамата не са пострадали.
Полицията извършва втори оглед на мястото на тежката катастрофа.
Общо четирима души са загинали, а 25 са ранени при пътни инциденти в страната през последното денонощие, съобщи пресцентърът на МВР. За живота на двамата от ранените има опасност.