По думите му също днес подписката трябва да стартира и в Русе, София и Добрич, предаде БТА. До няколко дни подписи ще започнат да се събират в Бургас, Благоевград и Перник, като ще се опитаме да обхванем колкото може повече градове, допълни Светозар Николов.
Убеден съм, че в рамките на един месец, ще съберем няколко стотин хиляди подписа срещу високите лихви от граждани и фирми, посочи Николов. Според него целта на тази национална кампания е да бъде постигнат диалог между банките от една страна и гражданите и фирмите - от друга, за преодоляване на финансовата криза.
Събраните подписи ще бъдат предоставени на премиера Бойко Борисов, съобщи още Николов. Успоредно със събирането на подписи гражданите и фирмите ще получават бланка на уведомление, която могат да подават в банките за настъпили форсмажорни обстоятелства и с искане за намаление на лихвения процент на 4 пункта, както и за гратисен период. Николов допълни, че към момента са подадени около 100 такива уведомления, като чрез асоциацията копия от тях ще бъдат представени в БНБ. Той посочи, че ако няма ефект от кампанията, може да призоват гражданите и фирмите да спрат да плащат вноски.