Младоженецът изтърпява наказание от две години за кражби. Приятелката му не можа да издържи и двамата решиха да се оженят. Сватбената церемония стана в присъствието на Деян Костов, началник на затвора, предаде БГНЕС.
Междувременно от ритуалния дом в Плевен прогнозираха, че тази година пика на сватбите ще бъде на 08.08.08 г. След миналогодишния пик на бракосъчетанията на 07.07. 2007 г., сега култова е датата 8 август - петък, когато се събират три осмици – 08.08.08 г. Наистина, миналата година 7 юли се падна в събота, което по принцип е предпочитана дата за сватби и тогава бяха в Плевен бяха регистрирани 24 нови семейства. За летния сезон това е цифра доста над обичайните стойности. До момента за 8 август в Плевен са заявени 15 граждански брака, което е необичайно за делничен ден. Затова зала “Плевен”, в която обикновено се венчават младоженците от Плевен и региона е заета по график, като ритуалът е насрочен през 15 минути.
Напоследък в Плевен все повече младоженци ангажират брачни агенции, които организират тържеството и пестят време и нерви на близките им. Те се налагат и заради факта, че много от младоженците живеят и работят в чужбина, където това е обичайна практика. Освен това си идват за броени дни, което допълнително утежнява програмата им. По-състоятелните дори наемат бели лимузини от София.
Обичайният бял свят обаче все по-често отстъпва по предпочитания на цвят “шампанско”, предпочитан не само за роклята на булката, но и като цялостна аранжировка на ресторанта.
Традиционно остава предпочитанието за жива музика от местни оркестранти. Твърдо се е наложил вече и западния ритуал на хвърляне на букета от булката. За него се борят неомъжените приятелки и близки на булката