Изправени пред Йен Шен, планината, по която лъкатуши китайската стена, това древно и същевременно съвременно чудо, за което се твърди, че се вижда от Космоса, човек не може да не изпита вълнение, възторг, радост и смирение, че е тук, предаде БГНЕС.
Китайската стена е дълга 7000 км. Тя е най-големият отбранителен военен обект в древността, тя е плод на ума и труда на древните китайци. Стената е висока 18 метра, широка е 10-12 метра, а в долната част ширината й е 16 м. На важните входове и изходи на стената са изградени и градски кули, които са паметници на архитектурното изкуство на Древен Китай. Днес те са част от туристическата атракция.
И тук, имащите нюх към търговията китайци, предлагат какво ли не - ветрила, които се превръщат във ваза или шапка, картички, сувенири и сйо шо - стар китайски инструмент от който най-често се чува мелодията, познайте на какво – на руско-съветската песен Катюша.
Да си направиш снимка в имераторски дрехи и да седнеш на трон, също е част от атракцията. Тръгвайки поглеждаш на ляво, на дясно, напред, назад. Навсякъде виждаш Великата китайска стена и си тръгваш с невероятното чувство, че може и да си я покорил, след като поне си я видял.